De digitalisering heeft enorme stappen gemaakt in 2020, zo niet een sprint! Waar we met z’n allen langzaam aan de noodzaak van digitale documenten begonnen in te zien, zorgde Corona ervoor dat we ineens niet anders meer konden! Bedrijven als Zoom en Microsoft Teams deden goede zaken en voorzagen ons van de mogelijkheid om online te vergaderen. Bij die vergaderingen draaide het uiteraard niet alleen om de camcheck van je collega’s, maar ook om de belangrijkste onderwerpen en agendapunten. Het toevoegen van dit soort documenten aan een online vergadering, vraagt om een andere vorm van digitalisering. Scanner vs. printer: wat is de beste keuze voor je digitale copy?
Geld is lang niet altijd tastbaar. Waar het eeuwen geleden nog om keiharde knaken (gouden munten en ruilhandel) draaide, is geld tegenwoordig voor 90 procent digitaal. De wereldeconomie draait op leningen, beleggingen en voorschotten. Hier worden grote aankopen mee gefinancierd, zodat bedrijven hun cashflow gezond houden. Op die manier wordt volop geïnvesteerd in vastgoed, transport, in bedrijfsovernames, de aandeelhouders en in de eigen onderneming. Leasen is een krediet voor gespreide betaling. Afhankelijk van de constructie, kan een leasecontract leiden tot eigenaarschap van het object. Een overeenkomst die in de zakelijke wereld veel gemaakt wordt is een printer leasen. Voor ondernemers die wel willen investeren in een professionele printer, maar niet in één keer!
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je klikt op printen of afdrukken en er komt een foutmelding. De melding direct op je pc of laptop is al erg genoeg. Erger is dat je al naar de printer en of multifunctional bent gelopen en er aankomt en je printjes liggen niet op de printer. Eerst denk je dan dat je voorganger de prints wellicht heeft meegenomen. Maar dan realiseer je dat je niemand hebt gezien. Je loopt terug naar je pc of laptop en komt er achter dat er een probleem is. De status die wordt aangegeven is “Printer is offline”. En wat nu?
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Het is einde dag en de post moet de deur uit en de printer of multifunctional doet het niet meer. En je kan niet printen. En die belangrijke offerte, het beloofde rapport, de aangetekende brief en of factuur kan niet verzonden worden. Je zit met de handen in het haar, want je hebt maar een printer. De printer reparatie is aanstaande want je hebt alles zelf geprobeerd om het op te lossen. Wat zijn de opties die je hebt?
Voor veel consumenten producten heb je vergelijking websites. De bekendste website in Nederland is Kieskeurig. Een veelvoud van technologische producten voor thuis gebruik kunt U op www.kieskeurig.nl vergelijken op basis van technische specificaties en aankoop prijs. Wilt U producten vergelijken voor professioneel kantoorgebruik dan is er eigenlijk geen goede onafhankelijke website. Waarom niet? Omdat Printerfabrikanten voor de professionele kantooromgeving werken met een gesloten distributiekanaal. Dat betekent dat alleen gecertificeerde resellers/dealers in aanmerking komen om deze selectieve producten te mogen verkopen. E-commerce bedrijven komen vaak niet in aanmerking voor deze selectieve distributie rechten. Hoe kunt U dan een printer vergelijking maken? En welke type resellers kunnen U een printer vergelijk van meerdere merken bieden?
In een tijd dat het instrueren van burgers, medewerkers, patiënten en overheids- en zorgpersoneel op dag-, week- en maandbasis plaatsvindt ontvangen wij zeer vaak de vraag “hoe kan ik printen als boekje”. Communicatie is in Covid19 crisistijd cruciaal. Veel hangt af van de regelmatige persconferenties van de overheid. Maar naslagwerken en herhaal communicatie in de vorm van boekjes met het gebruik van kleur scheppen extra duidelijkheid. Boekjes worden al langer gebruikt in de particuliere sector. Denk daarbij aan de liturgie in de kerk, lesmateriaal in het onderwijs en de wekelijkse of maandelijkse info bulletins van de sportvereniging. Printen als boekje is handig, maar bespaart ook kosten want twee pagina’s worden op een pagina geplaatst. Printen als boekje voor de helft van de kosten. Hoe dan?