blog


Printer reparatie

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Het is einde dag en de post moet de deur uit en de printer of multifunctional doet het niet meer. En je kan niet printen. En die belangrijke offerte, het beloofde rapport, de aangetekende brief en of factuur kan niet verzonden worden. Je zit met de handen in het haar, want je hebt maar een printer. De printer reparatie is aanstaande want je hebt alles zelf geprobeerd om het op te lossen. Wat zijn de opties die je hebt?

Optie Printer reparatie remote via Managed Print Services

Managed Print Services is een dienstverlening waarbij de printer leverancier een printer reparatie op afstand kan uitvoeren en waarbij je printerpark remote wordt beheerd. De printer reparatie op afstand uitvoeren? Bij het vervangen van onderdelen of werkzaamheden met een schroevendraaier dan wordt remote helpdesk reparatie onmogelijk. Maar vaak zijn meer dan 90% van de incidenten op afstand op te lossen. Belangrijk daarbij wel is of je over een onderhoudscontract beschikt met Managed Print Services dienstverlening. En uiteraard speelt de welwillendheid en service mogelijkheden van de printer leverancier een belangrijke rol bij de printer reparatie en remote helpdesk faciliteiten. Veel leveranciers kunnen op afstand meekijken en in de printer inloggen en remote een diagnose stellen. En in sommige gevallen direct een oplossing bieden. Houdt wel rekening met de openingstijden en bereikbaarheid. Vaak is de leverancier bereikbaar tot 17.00 of 17.30 uur. Tenzij er afwijkende afspraken gelden in de Service Level Agreement (SLA). Is de printer reparatie niet op afstand uit te voeren dan zal er de volgende dag of dag er na, afhankelijk van de SLA afspraken, een engineer on-site komen om de reparatie fysiek uit te voeren. Maar wat is de optie als je geen onderhoudscontract hebt?

 

Optie Printer reparatie zonder onderhoudscontract

De service dienstverlening en de klantvriendelijkheid van de printerleverancier bepaalt op welke wijze de klant geholpen wordt bij het ontbreken van een onderhoudscontract. Uiteraard zijn er vaak wel kosten verbonden aan deze hulp. Arbeidsloon, de aanschaf van onderdelen en voorrijkosten kunnen in rekening worden gebracht. Vraag wel van tevoren om een inschatting van de kosten en of een remote diagnose mogelijk is. Zo voorkom je vervelende verrassingen als de factuur op de deurmat belandt. Een printer reparatie kan prijzig zijn. Zeker als er een duur onderdeel aan vervanging toe is. In sommige gevallen is het zelfs economischer om de reparatie niet uit te voeren en een nieuwe printer aan te schaffen. De beslissing daartoe hangt af van de leeftijd van de printer en het bedrag van de reparatie. Je kan de reparatie laten uitvoeren door de printer fabrikant en of printer leverancier. Maar er zijn ook onafhankelijke reparatie bedrijven. Google de zoekterm printer reparatie en beoordeel de hits en de reviews van deze bedrijven.

Optie Printer reparatie met onderhoudscontract

Dan is de oplossing simpel. Je belt met je printer leverancier en op basis van de afspraken en voorwaarden, vaak vastgelegd in een Service Level Agreement, wordt je probleem verholpen. En zijn de kosten van de printer reparatie gedekt door de voorwaarden van het onderhoudscontract. Check dit wel want er zijn grote verschillen in servicedienstverlening. Verschillen kunnen bestaan uit; de snelheid waarmee een engineer ter plekke is, welke onderdelen en verbruiksmaterialen wel inclusief zijn en welke niet, is er een fair-use policy (op bijvoorbeeld het verbruik van toner) en wat zijn de voorwaarden, is helpdesk ondersteuning inbegrepen, zijn software gerelateerde problemen inclusief en wat zijn de voorwaarden bij langdurig (> 48 uur) buiten gebruik zijn van de printer. Belangrijk is het om bij de aanschaf van de printer en of multifunctional de printer leverancier voorwaarden van printer reparatie en het onderhoudscontract goed te vergelijken. Zo voorkom je achteraf problemen en onvoorziene kosten.

 3 Tips voor Printer reparatie 

  • Maak van tevoren de juiste afweging op basis van feiten en berekeningen en beslis op basis daarvan of je een printer met of zonder onderhoudscontract koopt. Vraag de leveranciers om te helpen beide opties inzichtelijk voor je te maken. Bij huren is een onderhoudscontract verplicht.
  • Lees de kleine lettertjes van de onderhoudscontracten zorgvuldig. Doe dit vooraf aan je beslissing en neem de verschillen mee in je vergelijking van de diverse printer leveranciers. Vraag ook expliciet welke zaken niet inclusief zijn en achteraf in rekening gebracht kunnen worden. Check of alle besproken en gecommuniceerde zaken in het contract of de SLA zijn vastgelegd.
  • Een is geen. Met een printer of multifunctional ben je meer kwetsbaar. Een back-up printer of multifunctional is daarom geen overbodige luxe. En zo weet je zeker dat belangrijke post of prints altijd voorhanden zijn.

 

Heb je nog vragen over een printer reparatie? Wijverhurenprinters werkt samen met de vier marktleiders voor de kantooromgeving. Van Xerox, HP, Ricoh en Canon weten wij alle ins en outs als het gaat om de printer reparatie. Bel ons via 085-0645459 of doe gratis onze printerscan. https://www.printerscan.nl

 

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->