blog


Wat is belangrijk bij een Printer vergelijking?

 Welke specificaties zijn belangrijk bij een Printer vergelijking?

Er is een veelvoud aan vragen te bedenken die bij een Printer vergelijking belangrijk zijn. De drie belangrijkste vragen om de eerste schifting mee te maken zijn;

  • Wilt U alleen Printen of wilt U ook kunnen scannen en kopiëren?
  • Is afdrukken op A3 formaat belangrijk voor U?
  • Gaat U ook in kleur printen?

De antwoorden op deze eerste drie vragen zorgen al voor een behoorlijke eerste afval race. Vragen die hierna nog relevant zijn hebben te maken met de printsnelheid en -capaciteit en de benodigde accessoires en of software oplossingen. Denk hierbij aan een finisher om documenten af te werken met een nietje en bijvoorbeeld software voor scanner workflows, beveiliging en follow-me.

 

Het beantwoorden van dit type vragen helpt je om tot de juiste Printer vergelijking te komen. Zijn er dan nog andere zaken belangrijk bij een printer vergelijk?

 

Wat zijn de onderhoudsvormen die een rol spelen bij een Printer vergelijking?

 

Ja, want het type onderhoud en de bijbehorende kosten vormen een cruciaal deel van de Total Cost of Ownership (TCO). Er zijn meerder onderhoudsvormen mogelijk bij professionele kantoor printers. De belangrijkste zijn in willekeurige volgorde;

  • U koopt of huurt een printer met een fabrieksgarantie. U kunt de garantie tegen betaling verlengen. Deze garantieverlening (ook wel carepack of servicepack genoemd)dekt het defect gaan van onderdelen en de kosten van de enigineer die on-site de reparatie uitvoert. U koopt de verbruiksmaterialen zoals toner en drum zelf.
  • U koopt of huurt een printer met een all-in onderhoudscontract. De garantieverlening zit inbegrepen in de maandelijkse termijn. En datzelfde geldt voor de kosten van de verbruiksmaterialen. De afrekening vindt plaats op basis van een prijs per afdruk. Uiteraard is er een onderscheid in de kosten voor zwart/wit of kleur. Net als bij telecom providers zijn er abonnementen die bundels bevatten. Vooruitstrevende Printer fabrikanten en of resellers hebben bundels die zelfs rekening houden met de bedekking zodat U het gebruik van kleur afrekent op basis van de bedekking van de pagina.
  • U koopt een printer (Bij lease en of huur is keuze 1 of 2 vaak verplicht) en kiest er voor om alle kosten separaat af te rekenen. Deze vorm is zeer ongebruikelijk en kan tot hoge kosten leiden.

 

De meest gekozen onderhoudsvorm is optie 2. Deze is financieel ook de meest aantrekkelijke vorm en biedt ook echt een all-in oplossing die alle zorgen wegneemt. Vaak is deze vorm ook uit te breiden met Managed Print Services. Een extra dienstverlening waarmee de leverancier remote Uw printerpark voor U beheert.

 

Cruciaal bij de Printer vergelijking is om de kleine lettertjes van de onderhoudsvorm goed te bestuderen. En niet pas nadat U de keuze heeft gemaakt, maar vooraf. De addertjes onder het gras kunnen een behoorlijke impact hebben op de maandelijkse kosten en zo het Printer vergelijk beïnvloeden.

 

Hoe maakt U zelf een Printer vergelijking? 5 tips voor een Printer vergelijk

 

Er is helaas geen onafhankelijke Kieskeurig voor de zakelijke printer en of multifunctional. U moet zelf aan de bak! Maar hoe dan? Wij hebben U al een voorgezet gegeven waar op te letten en welke vragen voor U zelf te beantwoorden en aan leveranciers te stellen. Wij geven U als extra de volgende 5 tips;

  • Nodig tenminste 3 leveranciers uit ter vergelijking.
  • Vraag vooraf de voorwaarden op van de huur en het onderhoud en bestudeer deze.
  • Ga op bezoek bij de leverancier en neem een kijkje in de keuken.
  • Check een aantal referenties en bel deze op om ervaringen uit te wisselen.
  • Google de leverancier, lees de reviews en beoordeel posts en comments op de diverse social media kanalen. Zo krijgt U een goed beeld van Uw drie geselecteerde aanbieders.

 

Een Printer vergelijking is een tijdrovende bezigheid. Wilt U van de vier belangrijkste merken voor de kantorenmarkt heel snel tot een product vergelijking komen? Klik dan hier;

https://wijverhurenprinters.nl/producten/

 

Wijverhurenprinters is selectief distributeur, als enige e-commerce bedrijf in Nederland, van de merken Xerox, HP, Canon en Ricoh. De vier marktleiders voor de professionele kantoorgebruiker. Veel van bovenstaande antwoorden op de geadviseerde vragen alsmede de vijf tips kunt U terugvinden op onze website. Wilt U nog meer gemak? Doe dan onze Printer scan en dan maken wij de Printer vergelijking met U samen. https://www.printerscan.nl

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->