blog


Printen als een boekje

Hoe werkt printen als boekje?

Een boekje wordt samengesteld uit een verzameling van 4 pagina’s (een boekje dat eindigt met een ander aantal dan 4 pagina’s geeft blanco pagina’s op je vel papier). Aan iedere zijde van het papier worden twee pagina’s verkleind weergegeven in landscape richting. Het kleinste boekje beslaat 4 pagina’s op een vel papier en het grootste boekje is oneindig. Klopt dat laatste? Ja, theoretisch wel maar praktisch niet. Want de vellen papier worden gevouwen en vaak in de rug geniet. En daar zit direct de limiet. Want accessoires of apparatuur voor de afwerking, vouwen-snijden-nieten, hebben beperkingen in capaciteit. De meeste boekjes worden geprint in de range van 4 tot en met 64 pagina’s (1-16 vel papier). Als het regelmatig voorkomt dan is een accessoire als een finisher of afwerkeenheid voor aan je printer en of multifunctional geen overbodige luxe. De printer zorgt dan automatisch voor de juiste paginavolgorde en plaatst de pagina’s op de juiste wijze op de vellen papier, vouwt de vellen en afhankelijk van de mogelijkheden en professionaliteit wordt het boekje schoon gesneden en geniet. In de opmaak software kan je het document al indelen op boekjes formaat maar ook de printerdriver voorziet in die handigheid. Op een multifunctional kan je via het aanraakscherm of GUI (Graphical User Interface) ook printen als boekje instellen en zo boekjes kopiëren. Als de printer en of multifunctional ook op A3 formaat kan printen dan kan je zowel het formaat A5 boekje (A4 gevouwen) als A4 boekje (A3 gevouwen)  creëren. En dan komen we bij de vraag welke printer kiezen als ik wil printen als boekje.

 

Welke printer kiezen als ik wil printen als boekje?

Een aantal vragen spelen daarbij een rol. Welk formaat boekje wil je printen? A4 of A5? Als je beide boekjes formaten wil kunnen printen of sowieso A4 boekjes dan heb je een printer of multifunctional nodig die op A3 formaat kan afdrukken. Printer of Multifunctional? Als het aankomt op accessoires dan bieden multifunctionals de beste mogelijkheden. Finishers en afwerkeenheden die kunnen vouwen en nieten zijn op veel kantoor mfp’s als accessoire te koppelen. De hoeveelheid boekjes, de frequentie en de piekbelasting van de printopdracht bepalen welke snelheid en capaciteit het beste past bij jouw situatie. Onze ervaring is dat boekjes vaak lastminute in een redelijke tot grote oplage geprint moeten worden en dan is een hoge snelheid kantoorprinter erg prettig en betrouwbaar.

Vergelijk maar eens de professionele kantoor printers en multifunctionals zoals de Ricoh IM C5500 colour mfp, de HP Pagewide E77660 mfp, de Xerox Altalink C8055 mfp en de Canon IR C5560i mfp.

Wil je een advies op maat? Doe dan onze printerscan! https://www.printerscan.nl

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->