blog


Printen zonder cartridges

Als je gebruik maakt van een inkjet printer, dan weet je dat cartridges behoorlijk duur zijn. Dan vraag je je wellicht af: kun je ook printen zonder cartridges?

Kun je ook printen zonder cartridges?

Een inkjet printer die gemaakt is om te printen met cartridges, kan helaas niet zonder cartridges printen. Er wordt echter wel gewerkt aan oplossingen die printen zonder cartridges mogelijk maken. Zo heeft Epson bijvoorbeeld de EcoTank ontwikkeld; een printersysteem dat is uitgerust met hervulbare inktreservoirs. Deze vul je met inkt in de kleuren die normaal gesproken in je cartridges zitten: zwart, cyaan, magenta en geel. Met volle reservoirs kun je tot wel 14.000 pagina’s in kleur printen. Een zeer duurzame oplossing dus. Dat gezegd is de Epson EcoTank wel duur in aanschaf en daardoor niet voor elke onderneming een realistische optie. Het Nederlandse bedrijf Inkless heeft wel een techniek ontwikkeld voor printen zonder cartridges of toners; de printers ‘verkolen’ het papier om het zwart te maken, zonder gaten in het papier te branden. Een nadeel hiervan is dat deze techniek alleen werkt met zwart-wit afdrukken, en kleurenprints dus niet mogelijk zijn.  

Printen zonder cartridges? Huur een laserprinter!

Wil je printen zonder cartridges, dan kun je het beste voor een laserprinter gaan. Deze maken gebruik van toners; die bevatten geen vloeibare inkt, maar inktpoeder. Toners gaan veel langer mee dan cartridges en zijn bovendien langer houdbaar omdat de inkt niet kan uitdrogen. Laserprinters zijn wel duurder in aanschaf dan inkjet printers, maar als je geen grote investering in een keer wil doen kun je er ook voor kiezen om een laserprinter te huren. Je betaalt dan een vast, laag bedrag per maand voor het gebruik van de printer, inclusief service en onderhoud. Bijkomend voordeel is dat je je printer op elk moment kunt omruilen voor een ander model, bijvoorbeeld als je op een gegeven moment behoefte hebt aan meer functies.

 

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->