blog


Printen vanaf Iphone in 5 tips

24 uur per dag, 7 dagen per week hebben we onze Smartphone binnen handbereik. Via apps lezen we het nieuws, ontvangen we emails en berichten. Soms zelfs met bijlagen. En hebben we toegang tot de cloudopslag waar we de bijlagen hebben opgeslagen en met anderen kunnen delen. Denk daarbij aan opslag apps als Dropbox, Microsoft One Note, Apple Icloud of bijvoorbeeld Google Drive. Of een combinatie van deze vier. En dan zijn er nog vele anderen. Het nieuwe normaal heeft ervoor gezorgd dat we meer digitaal zijn gaan werken. En dat we nog meer onze smart devices gebruiken om te communiceren. En omdat we minder vaak op kantoor verschijnen ontstaat ook de behoefte om onderweg en of thuis te kunnen printen. Maar hoe doe je dat? Printen vanaf je Iphone?

Tip 1: Printen vanaf Iphone met Apple Airprint

Printen vanaf Apple devices is een fluitje van een cent. Uiteraard is het van belang dat de printer waarop je wil afdrukken, Apple Airprint ondersteunt. Zo breng je een verbinding tot stand tussen de printer en jouw Iphone en kan een kind de print was doen. Wil je exact weten hoe dit werkt? Klik dan hier en ga naar de Apple support pagina; https://support.apple.com/nl-nl/HT201387

Maar als je de aanwijzingen in deze afbeelding volgt dan kan je direct aan de slag met printen vanaf Iphone via Airpint;

Tip 2: Printen vanaf Iphone via een App

Heb je een wat oudere printer die niet werkt met Airprint dan is er software beschikbaar om toch een verbinding te maken tussen jouw Iphone en printer. De verbinding verloopt dan via je PC, Laptop en of Macbook. Door de software hierop te installeren creëer je als het ware een intermediair. Een voorwaarde is wel dat je Laptop of Macbook altijd ingeschakeld moet zijn. Welke software is er dan beschikbaar voor deze verbinding? HandyPrint en Printopia zijn twee veel gebruikte software tools voor Airprint verbindingen. 

Tip 3: Een e-mail printen vanaf Iphone

Moderne printers hebben een emailadres en kunnen zo communiceren via dit medium en een verbinding tot stand brengen met de buitenwereld. Mits je toegang hebt uiteraard. Ook via email is het mogelijk om te printen vanaf Iphone naar de printer van jouw keuze. Hoe werkt dat? Op het moment dat de printer een emailbericht ontvangt met een bijlage dan weet de printer dat de bijlage moet worden afgedrukt. Niet alle bestandsformaten zijn vaak zonder tussenkomst van software mogelijk om direct af te drukken. Check dit via je printerleverancier. PDF is een formaat wat vaak standaard wordt ondersteund. Het activeren van het emailadres van de printer staat vermeld in de handleiding of is terug te vinden op de support pagina’s van de printer fabrikant.

Tip 4: Printen vanaf Iphone met Google Cloud printer

De Google Cloud software platformen worden vandaag de dag veel gebruikt. Als workforce omgeving voor kantoor en document toepassingen maar ook als besturingssysteem voor Smart devices. Ook Google biedt mogelijkheden om direct te printen vanaf Iphone. De Google App PrintCentral Pro is een voorbeeld App vanuit de Google App store. PrintCentral Pro is speciaal ontwikkeld voor IOS devices als de Iphone. De app ondersteunt diverse bestandsformaten zoals emails en bijlagen, contacten, webpagina’s en bijvoorbeeld sms berichten. Wil je meer weten van de Google apps, klik dan hier; 

https://www.google.com/cloudprint/learn/apps/


Tip 5: Follow me en Mobile print voor Printen vanaf Iphone

Door de groei van thuis en onderweg werken is de vraag naar betere en andere beveiliging toegenomen. Dat geldt ook voor het printerpark en de devices die daar toegang tot hebben.

Zodra kantoren beschikken over meerdere vestigingen en of meerdere multifunctionals dan is in 8 van de 10 gevallen ook een Print management oplossing actief. Een zogenaamde follow me of follow you software oplossing. Deze software zorgt ervoor dat printjobs pas vrij gegeven worden als de gebruiker zich aanmeld op de mfp. Dit kan bijvoorbeeld met een pincode, pasje en of sleutelhanger. De follow me software voorziet ook in zeer uitgebreide rapportage mogelijkheden waarmee je inzicht krijgt in wie, wat, wanneer en hoeveel geprint heeft. Het printen vanaf Iphone en andere Smart devices is een onderdeel van de follow me software suite. Op deze wijze kan je ook klanten, leveranciers en of bezoekers op een veilige manier toegang verschaffen tot printers en of multifunctionals.

Meer en meer ontwikkelen Printer Fabrikanten, al dan niet samen met specialisten, eigen software oplossingen voor Print management. De follow me toepassing wordt mogelijk gemaakt via de Multifunctional App store van de Printer fabrikant. Een aankoop criteria die zeker de moeite waard is om in je printer en mfp vergelijking mee te nemen. Innovatie bepaalt namelijk of jij gedurende je overeenkomst veel nieuwe functionaliteiten kan toevoegen die inspelen op de nieuwste trends en die het werken voor je collega’s efficiënter maakt. Ook zijn er Follow me en Mobile Print specialisten. Papercut, Equitrac en Ysoft zijn in Nederland de meest populaire mobile print en follow me software oplossingen voor printen vanaf Iphone. 

Welke Printen vanaf Iphone tip is de beste?

Goedkoop is niet altijd duurkoop. Want de gratis software en apps werken uitstekend. En kennen in de basis een voldoende beveiliging. Printen vanaf Iphone via Airprint is daarom geen verkeerde keuze. Maar ook de apps die Printer fabrikanten in hun appstore aanbieden zijn gebruiksvriendelijk en vaak gratis. Een speciale vermelding hierbij is de Appstore van Xerox, de Xerox App Gallery. Naar onze mening de beste App store voor kantoor multifunctionals. Neem gerust een kijkje; https://appgallery.services.xerox.com/#!/home/

De betaalde oplossingen zoals Follow me en Mobile Print bieden uiteraard de meeste functionaliteiten en de beste beveiliging. Belangrijk daarbij is of je deze functionaliteiten ook gaat gebruiken en of de betere beveiliging voor jouw wensen en eisen een must is. Ook de keuze van Printer merk speelt een rol. De verschillen in Printer fabrikant app ontwikkelingen zijn enorm en niet alle follow me en mobile print oplossingen worden eenvoudig door alle Printer fabrikanten ondersteund.

Een dilemma die wij hebben opgelost door met de vier marktleiders in Nederland te gaan samenwerken. Wijverhurenprinters en Wijverkopenprinters kennen alle ins en outs van Printen vanaf Iphone van de merken; Ricoh, HP, Xerox en Canon. 

Kortom, de beste tip is de tip die het beste aansluit bij jouw wensen en eisen. Graag helpen we jou bij het maken van je keuze. Ons advies is gratis.

Heb je vragen? Bel ons dan via 085-0645459 of stuur een email naar contact@wijverhurenprinters.nl

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->