blog


Goedkoop printen?

Nog steeds heb je er eentje nodig en kan je als bedrijf niet zonder: een printer. Het papierloos kantoor is nog steeds ver van ons verwijderd. Nog steeds zijn er documenten waar een handtekening op moet worden gezet of wil je voordat je iets verstuurd die brief goed doorlezen of er aantekeningen op maken.

Goedkope printers, dure inkt

Nu is het zo dat je snel een printer koopt en dat kan tegenwoordig al vanaf € 45,-. Er zijn zeer veel fabrikanten, veelal uit Japan en Korea, die graag vaak onder de kostprijs van de printer gaan zitten. Bij deze printers worden kleine inktpatronen of toners geleverd, want na een aantal printopdrachten dient er alweer een nieuwe gekocht te worden.  En dan is het wel even schrikken want wat blijkt? De originele toners of inkten zijn vaak nog duurder dan de printer zelf. Ga je op Google zoeken dan zijn er veel websites die tegen lagere prijzen kunnen leveren, wat echter vaak blijkt is dat deze door de printer niet geaccepteerd worden, een slechte afdrukkwaliteit hebben of erger nog gaat lekken en is je printer niet meer te repareren. Zorg er daarom voor dat je voordat je een printer aanschaft een onderzoek doet naar de kosten van de toners of inkten.  En daarnaast is het goed om te weten of je niet-originele toners of inkten kan terugsturen als ze door de printer geweigerd worden.

Onderhoudsabonnementen

Op veel kantoorprinters maar ook steeds vaker op de kleinere printers kunnen onderhoudsabonnementen worden afgesloten; je betaalt dan een vast bedrag per afdruk. Naast dat de toners en inkten gratis geleverd worden ben je ook nog verzekerd dat als de printer kapot is deze gerepareerd wordt. Alle kosten zijn dan ook inclusief voorrijkosten, arbeidsloon en de onderdelen. Deze vorm van onderhoud noemt men vaak “All-in afdrukprijzen”. Wil je niet investeren en tevens ontzorgt worden huur dan een printer en reken per afdruk af!

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar contact@wijverhurenprinters.nl.