blog


Pas op voor printer hackers!

‘Wereldwijd worden honderden miljoenen printers gebruikt. Minder dan twee procent hiervan is veilig!’ Met die waarschuwing begint een campagne van HP tegen printer hackers, waarin acteur Christian Slater de rol van hacker vertolkt. Hij laat zien hoe simpel een printer te hacken is en hoe dit wordt gebruikt om firewalls van aangesloten systemen te omzeilen.

Malware

Ooit van malware gehoord? Dit is software die gebruikt wordt om computersystemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of toegang te krijgen tot beveiligde online omgevingen. Van malware merk je vaak niets. Het wordt bijvoorbeeld meegestuurd met een link in een mailtje, dat op het eerste gezicht onschadelijk lijkt. Toch weten hackers op die manier in onze systemen te komen.

Printer hackers

Steeds vaker gebeurt dit via de printer. “Hackers zoeken de zwakste plek in het netwerk. Op dit moment is dat de printer”, zegt Shane Wall, chief technology officer bij HP,  hierover in verschillende media. De printer is niet het hoofddoel van de hackers, maar slechts een pion. Hij wordt gebruikt om systemen die erop aangesloten zijn te bereiken en de firewalls binnen deze systemen te omzeilen.

HP: ‘s werelds veiligste printer

Zeker bij zakelijke gebruikers liggen hackers op de loer. Inloggegevens, persoonsgegevens, bankzaken: niets is veilig als je kantoor dat niet is. HP is ‘s werelds veiligste printer. In de campagnevideo is te zien hoe Christian Slater via de printers een complete financiële instelling platlegt. Volgens recent onderzoek vermoedt 64 procent van de IT-managers wereldwijd dat hun printers bedreigd worden door malware. HP speelt hierop in met ‘s werelds veiligste printer. De Enterprise printers en multifunctionals van HP hebben ingebouwde beveiligingsvoorzieningen. Hiermee wordt bijvoorbeeld malware gedetecteerd en het ingebouwde geheugen gecontroleerd op kwaadaardige aanvallen.

 

Wij verhuren HP

Wijverhurenprinters.nl heeft een ruim aanbod HP printers. Desktopprinters en multifunctionele printers. Bekijk het online aanbod.


Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar contact@wijverhurenprinters.nl.