blog


Printen met je iPad doe je zo: 4 tips!

De iPad is niet meer weg te denken uit ons leven, zowel op persoonlijk, als op zakelijk vlak. Het is een belangrijke tool geworden binnen veel bedrijven. De vraag om te kunnen printen met iPad is een logisch gevolg. Dat kan zeker! We hebben 4 manieren voor je op een rijtje gezet.

Printen met AirPrint

AirPrint is een technologie die Apple in 2010 op de markt bracht. Gebruikers kunnen hiermee eenvoudig foto’s en documenten printen vanaf een Mac, iPhone, iPad of iPod zonder dat extra software hoeft te worden gedownload. De meeste bekende printers hebben een ingebouwde AirPrint-functie, waardoor hij gemakkelijk kan connecten met je iOS device. Het gebruik is eenvoudig, de printer hoeft alleen maar verbonden te zijn met hetzelfde draadloze netwerk als de iPad. Alle instellingen die je nodig hebt om te kunnen printen zijn standaard beschikbaar. Wil je gebruik maken van extra’s, zoals zwart-wit printen, dan kun je ondersteunende apps downloaden.

Apps voor printen met iPad

Werkt jouw printer niet met AirPrint?In dat geval zijn programma’s beschikbaar om dit mogelijk te maken. Je downloadt ze op je pc, waardoor je pc verbinding kan maken met de iPad en vervolgens jouw opdracht doorstuurt naar de printer. Een soort tussenstation. Het enige nadeel van deze manier is dat je computer altijd aan moet staan op het moment dat je wilt printen. Voorbeelden van programma’s voor AirPrint zijn: Printopia en HandyPrint.

Google Cloud printer

Een andere mogelijkheid om te printen vanaf je iPad is met Google Cloud Printer en PrintCentral Pro. Zonder PrintCentral Pro kan je met een iPad geen gebruik maken van de Google Cloud Printer. De app zorgt ervoor dat de documenten die je wilt afdrukken naar de Cloud Printer worden doorgestuurd, waarna je ze kan uitprinten via een printer die gekoppeld is aan de Cloud Printer.

Afdrukken via e-mail

Veel desktop printers hebben een eigen e-mailadres gekregen van hun fabrikant. Dit maakt het mogelijk om documenten naar je printer te mailen van je iPad. Zodra de printer een e-mailbericht ontvangt met bijlagen zal hij meteen beginnen met printen. Weet je niet wat jet e-mailadres van jouw printer is? Deze kan je vinden in de handleiding!

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar contact@wijverhurenprinters.nl.