blog


De grootformaat printer in 2021, de vloerprint trend voor de Retail sector!

In 2020 was alles anders. Alle voorspellingen vanuit 2019 werden al teniet gedaan in het eerste kwartaal van 2020. De meeste financiële voorspellingen moesten naar beneden worden bijgesteld. Vooral sectoren als Horeca, Toerisme en Retail kregen zware klappen te verduren. Supermarkten en andere food concepten alsmede e-commerce bedrijven zagen hun omzet en winsten fors groeien. Maar veel bedrijven in zowel MKB als het Corporate segment maakten een pas op de plaats. En begonnen al snel in 2020 te bezuinigen. Een afdeling die vaak als eerste de klos is, heet Marketing. Campagnes en budgetten werden bevroren. Terwijl er ook Economische goeroes zijn die beweren dat je juist in crisistijd extra moet investeren in Sales en Marketing. Maar dan moet er wel budget beschikbaar zijn. En niet ieder bedrijf heeft een oorlogskas. De grootformaat printer is bij uitstek een productiemiddel in het vervaardigen van offline campagnes voor de Retail. Wat kunnen we leren van 2020 en wat mogen we verwachten voor 2021?


De grootformaat printer lessen van 2020 en de Retail vloerprint voorspelling voor 2021


De inleiding memoreerde het al. De Retail sector heeft een zwaar jaar achter de rug. En laat nu deze sector veelvuldig campagnes produceren op de grootformaat printer. In store reclames, aanbiedingen en informatie poster prints zijn in 2020 drastisch in aantal gedaald. Vol verwachting kijken de ondernemers uit naar het beëindigen van de lockdown en de avondklok. Als eerste redmiddel in 2021 werd het mogelijk gemaakt om bij de Retail winkelier op afstand te bestellen en het gekochte artikel af te halen. Zo hoopt het kabinet deze ondernemers weer langzamerhand terug te brengen naar het nieuwe normaal en volledig geopende winkels. En dat laatste zal nodig zijn om in de Retail weer full speed indoor reclame campagnes te gaan gebruiken. Zodra de Retail weer volledig wordt geopend kunnen de Grafische Drukkers en Commerciële Print bedrijven hun borst nat maken met opdrachten. De slimme ondernemers zijn al begonnen met de voorbereiding van de grootformaat printer campagnes. 


De Grootformaat Printer wordt de Moneymaker voor de Retail


De aller belangrijkste beslissing dient genomen te worden in Den Haag. Namelijk het weer open stellen van de winkels voor de consument. Zodra dat gebeurt is er weer licht in de duisternis. Maar ga er vanuit dat de weg naar het nieuwe normaal geleidelijk zal verlopen. Met gezond verstand. Wat betekent dit voor de Retail sector? Afstand bewaren signalen, looproute aanduidingen en Covid19 Informatievoorzieningen zijn nieuwe Grootformaat printer toepassingen geworden in de retail in 2020 en gaan ook in 2021 veel gebruikt worden. Al was het alleen maar omdat oude prints slijten en qua informatievoorziening verouderd raken. Slijten? Inderdaad! Een nieuw fenomeen in grootformaat printer toepassingen is de vloerprint. Prints die op de vloer worden geplaatst en informatie verstrekken aan de consument. En die slijten door de vele voet bewegingen van de klanten en het personeel. Maar door Covid19 wordt de vloerprint een blijvend fenomeen in de Retail. En wordt het nu ook al ingezet voor campagne grootformaat printer toepassingen. 



De vloer is in de Retail nog een onontgonnen oppervlakte. En een nieuwe bron van inkomsten. Want vloerplekken zijn commercieel in te zetten en te verkopen aan de hoogste bieder. Slimme Grafische ondernemers verdiepen zich in deze materie en maken zich de kennis eigen van slijtage bestendige materialen, snijmogelijkheden, opmaak designs en bestaande casestudies om Retail klanten te overtuigen van de commerciële waarde van de vloerprint. Want de grootformaat printer wordt een Moneymaker voor de Retail. Retail winkels hebben vaak een grote vloeroppervlakte. En die wordt nog maar mondjesmaat benut. Het geld ligt niet alleen op straat maar mogelijk ook op de vloer in de Retail sector. 


Wil je weten welke grootformaat printer oplossingen bij uitstek geschikt zijn voor vloerprint toepassingen? Neem dan contact met ons op via 085-0645459 of neem een kijkje in onze digitale Retail shop; https://wijverkopenprinters.nl/groot-formaat-printer/

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->