blog


Welke printer heeft goedkope cartridges?

Welke printer heeft goedkope cartridges?

Printers hoeven tegenwoordig helemaal niet meer zo duur te zijn. Veel mensen ergeren zich echter aan de hoge cartridge prijzen voor bepaalde printers. Waarom zijn die nu zo duur? En welke printers hebben wél goedkope cartridges?


Waarom zijn cartridges zo duur?

Veel inktjetprinters zijn tegenwoordig heel goedkoop; je hebt al een multifunctionele inktjetprinter voor €40. Maar deze inktjetprinters zijn uitgerust van cartridges met een ingebouwde printkop. Daardoor liggen de kosten van de cartridges soms zelfs hoger dan de aanschafprijs van de printer zelf! Dat komt omdat het meest cruciale onderdeel, de printkop, niet in de printer zelf maar in de cartridge zit. Daar komt nog eens bij dat de kleurencartridges in veel gevallen gecombineerd zijn; cyaan, magenta en geel zitten in één patroon. Als bijvoorbeeld de magenta cartridge leeg is, moet je het gehele patroon vervangen. Beetje zonde van de overige kleurencartridges waar waarschijnlijk nog wel inkt in zit. Een ander nadeel aan dit type cartridges is dat ze vaak gepatenteerd zijn. Dat betekent dat ze niet nagemaakt mogen worden door andere fabrikanten. Met als gevolg dat jij altijd de hoofdprijs moet betalen voor de cartridges van je printer.


Ben ik dan uiteindelijk duurder uit met een goedkope inktjetprinter?

Of je echt duurder uit bent met een goedkope inktjetprinter, is afhankelijk van hoe veel en hoe vaak je moet printen. Als je slechts enkele afdrukken per week maakt (of misschien zelfs minder) dan zul je niet heel veel inkt verbruiken en dan is het het waarschijnlijk niet waard om in een duurdere printer te investeren. Als je echter veel afdrukken moet maken, dan is het wel de moeite waard om eens verder te kijken. Staar je niet blind op de aanschafprijs van de printer, maar kijk naar de printkosten per pagina.


Hebben duurdere printers dan altijd goedkopere cartridges?

Vaak wel. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om een laserprinter aan te schaffen, dan ben je meer kwijt aan de aanschaf, zeker als je ook kleuren wilt kunnen printen. Echter zijn de cartridges van laserprinters aanzienlijk goedkoper dan die van inktjetprinters. Daarbij gaan de cartridges langer mee. En omdat de cartridges poeder bevatten, zullen ze ook niet uitdrogen als je de printer een tijdje niet gebruikt. Uiteindelijk ben je dan inderdaad veel goedkoper uit als je kiest voor een wat duurdere printer met goedkope cartridges.


Nogmaals: Kijk niet alleen naar de aanschafprijs van de printer, maar vooral naar de kosten per pagina. Daar heb je (zeker op de lange termijn) veel meer profijt van!

 

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar [email protected]wijverhurenprinters.nl.  

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten