blog


Printer Toner

In de economie heb je altijd producten die als benodigdheden dienen voor andere producten. Omdat simpel gezegd zonder het een de ander niet kan functioneren. Een aantal relevante voorbeelden daarvan zijn; Batterijen, Koffiebonen al dan niet gemalen, Scheermesjes, Vulling voor de pen, Gas, Electra, Inkt en ook Toner. De zogenaamde verbruiksmaterialen. In veel gevallen zijn er patenten en interessante verdienmodellen. Neem de Gillette scheermesjes en de Nespresso cups als ultiem commercieel voorbeeld. Maar ook de Toner, ook wel het zwarte goud genoemd van de printer industrie, is een verbruiksmateriaal die printerfabrikanten geen windeieren legt. Maar wat is nu eigenlijk toner? En op welke manieren kan je het aanschaffen?

Wat is Printer Toner?

Toner is een soort poeder. Een poeder die gebruikt wordt in printapparatuur met laser technologie. Printers en kopieerapparaten oftewel multifunctionals. De toner wordt gebruikt om de tekst, vlakken en afbeeldingen op het papier zichtbaar te maken. Hetzelfde als inkt doet bij een drukpers of in een vulpen. Toner zit tegenwoordig verpakt in cartridges. En die verwissel je als de toner op gebruikt is. De Printer Toner afval kan je in speciale boxen verzamelen en laten ophalen of opsturen. De Toner poeder is vandaag de dag een mengsel van grafiet en polymeer. De tonerdeeltjes zijn plus minus 8 tot 12 micrometer in diameter. De cartridges waarin ze verpakt zijn worden door printer en of tonerfabrikanten gerecycled. Er zijn speciale bedrijven die oude tonercartridges inzamelen, schoonmaken, herstellen en weer bijvullen. 

Wat is beter? Een originele Printer Toner of een Recycle Printer Toner?

Geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Ook Printer Toner heb je in allerlei kwaliteiten op de markt beschikbaar. Uiteraard is de originele printer toner het beste advies om aan te schaffen. Het is de originele cartridge, voorzien van alle denkbare garanties, zeer nauwkeurig passend in de printer, geen kans of weinig risico op beschadigingen aan de printer en geen kastje naar de muur verwijzingen mocht dit toch plaatsvinden. Maar daar betaal je ook voor. Want een printer toner kopen van de printerfabrikant brengt ook de hoogste factuur met zich mee. Tegenwoordig hebben veel printer fabrikanten ook alternatieve printer toner cartridges in hun assortiment beschikbaar. Wel met wat haken en ogen. HP heeft white label cartridges speciaal voor managed print services contracten en niet voor de losse verkoop. En zo verkoopt Xerox de Xerox every day toner voor vrijwel alle andere printer fabrikant merken behalve voor Xerox. 

Als het gaat om kopiëren dan zijn de Chinezen daar ijzersterk in. Het zal dan ook niemand verbazen dat ook vanuit China diverse fabrikanten Printer Toner namaken en over de hele wereld verkopen. Al vele jaren zijn er rechtszaken tussen printerfabrikanten en allerlei toner fabrikanten vanwege de schending van patenten. Wat bevestigt dat het niet voor niets het zwarte goud wordt genoemd. De prijsverschillen tussen een originele printer toner en een nagemaakte of gerecyclede printertoner zijn enorm. Soms wel tot 80% lager dan de prijs van de originele printer toner. Bij een hoog verbruik kan dat behoorlijk in de papieren lopen. U kunt zich voorstellen dat er dan wel risico’s verbonden zijn aan de kwaliteit. Belangrijk is het om vooraf een uitvoerig onderzoek te doen naar de leverancier, de tonercartridges en de garantievoorwaarden. Goedkoop kan namelijk duurkoop zijn.

Waar koop je Printer Toner en waarom is een Printer Toner contract de beste keuze?

Printer Toner is op veel plekken aan te schaffen. Bij uw printer leverancier, de printerfabrikant en bij diverse webshops. Als U op google printer toner intikt gevolgd door uw printermerk en type dan krijgt u zeer veel hits te zien. Printer Toner wordt echter ook verkocht in een contract. En dat is de meest voordelige vorm van het Printer Toner kopen. Wat zijn de voordelen?


  1. De Printerfabrikant en leverancier hebben een lange termijn zekerheid van afname, meestal 3-5 jaar. 
  2. De lange termijn afname garandeert de meest scherpe tarieven.
  3. Niet alleen de Printer Toner zijn in het contract inbegrepen maar ook dure verbruiksmaterialen als de drum cartridge en fuser cartridge. Hetzelfde geldt voor alle andere onderdelen, storingen en de daarbij horende kosten van een bezoek van een monteur.
  4. De garantie van de Printer en de Printer Toner is met elkaar voor de duur van de overeenkomst verbonden. Geen kastje naar de muur situaties.
  5. Grote prijs schommelingen als gevolg van vraag en aanbod grondstoffen zijn uitgesloten.
  6. U krijgt uitsluitend originele Printer Toner geleverd van de hoogste kwaliteit.
  7. Op afstand wordt uw verbruik elektronisch beheerd en krijgt U automatisch nieuwe toners opgestuurd voordat ze aan vervanging toe zijn. Ook de tellerstanden worden op afstand voor U uitgelezen.
  8. De prijs van het verbruik, namelijk de prijs per afdruk of prijs per pagina, wordt niet beïnvloedt door de hoeveelheid tekst en het gebruik van foto’s, achtergronden en grafieken. Er is geen bedekkingsrisico.
  9. U ontvangt een zeer snelle service op locatie.
  10. Er zijn geen addertjes onder het gras.

Gelden de Printer Toner top 10 van Wijverhurenprinters ook voor andere leveranciers? Daar komt U alleen achter door er scherp op te zijn en er naar te vragen. Maak daarom een uitvoerige bestudering van de overeenkomst en de kleine lettertjes vooraf. In de fase dat U offertes met elkaar aan het vergelijken bent.

Onze kleine lettertjes en veel gestelde vragen vindt U on-line; https://wijverhurenprinters.nl/klantenservice

Heeft U vragen of wilt U een advies neem dan contact met ons op via 085-0645459. Of doe de printerscan https://www.printerscan.nl

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->