blog


Printer leasen, wat zijn de mogelijkheden?

Financial lease en operational lease

“Wel of geen eigenaar aan het einde van de looptijd?” is vaak één van de eerste vragen die opkomt als je gaat leasen. Een lease-overeenkomst waarbij je aflost en eigenaar wordt noemen we een financial lease. Eigenaarschap aan het einde van de looptijd heeft administratieve en financiële gevolgen. Leg de mogelijkheden altijd eerst voor aan een financieel adviseur! Een andere leasevorm is operational lease. Hierbij is alles in het contract opgenomen: service, onderhoud en verbruik. Hiervoor betaal je maandelijks een vast bedrag. Operational lease zie je veel bij auto’s. Let bij het tekenen van de overeenkomst goed op de afspraken over minderverbruik, zodat je nooit betaalt voor niet gemaakte kilometers! Een printer leasen kan ook operational. Hierbij zijn service, onderhoud, inkt en printpapier afgestemd op het verbruik en ondergebracht in een maandelijkse abonnementsvorm.

De looptijd bij een printer leasen

De leasetermijnen voor printers lopen uiteen. De meeste zakelijke klanten kiezen voor een looptijd van 60 maanden (5 jaar), maar termijnen van 36, 48 en 72 maanden komen ook voor. Logischerwijs geldt: hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse aflossing. Bij het kiezen van de looptijd is het goed om rekening te houden met bepaalde zaken. Zo heeft een lange leaseperiode het nadeel dat je met technische veroudering te maken krijgt. De printer wordt met de jaren ook minder waard. Bij een lange looptijd kan het zijn dat je een percentage aflost dat is gebaseerd op een veel hogere prijs dan de huidige marktwaarde van de printer. Tussentijds ontbinden kan, maar daar zijn kosten aan verbonden. In dat geval moet je de resterende aflossingen in één keer betalen. Bij leasecontracten met een kortere looptijd heb je weinig tot niet te maken met prijsschommelingen en verouderde technologie.

Waar kan ik een printer leasen?

Wijverhurenprinters.nl is specialist in printer leasen. Op onze website kun je printers en multifunctionals (die ook kunnen kopiëren, scannen en afwerken) vergelijken. In de omschrijving vind je niet alleen de productspecificaties, maar ook een prijsindicatie van de maandelijkse kosten voor de lease van de printer. We zijn transparant over de maandelijkse tarieven voor printer lease en over onze voorwaarden en werken samen met de vier marktleiders in kantoormedia: Canon, HP, Ricoh en Xerox. Ben je er nog niet helemaal uit qua model en functionaliteiten? Doe de Printerscan voor uitgebreid, persoonlijk advies.

Leasemaatschappijen

Bedrijven die printers leasen, doen dit in samenwerking met een leasemaatschappij. Meestal zijn dit maatschappen die worden aangestuurd door de printerfabrikant: van Canon of HP bijvoorbeeld. Heeft een merk geen eigen maatschappij, dan wordt een onafhankelijke derde ingeschakeld. In zo’n geval gaan zowel de fabrikant, als jouw bedrijf een overeenkomst aan met de onafhankelijke leasemaatschappij. De Lage landen, Grenke en BNP Paribas zijn voorbeelden van onafhankelijke leasemaatschappijen. Een bank inschakelen als onafhankelijke tussenpartij kan ook. Je dient hiervoor, net als bij het afsluiten van een lening of hypotheek, een afspraak te maken met een specialist. Nadat jullie samen de aanvraag hebben ingediend, volgt een kredietcheck en krijg je binnen 24 tot 48 uur uitsluitsel over de aanvraag.

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->