blog


Printer Bluetooth

Wereldwijd hebben meer mensen een Mobile device dan een auto. Het gebruik van mobiele apparaten en het verbruik van data stijgt nog steeds. Hardware specificaties veranderen en worden beter en moderne apps verbinden Smartphones en Tablets met Cloudoplossingen en document en andere content gerichte opslag diensten. Documenten worden ontvangen, verzonden en opgeslagen via de Apple Iphone of Samsung Galaxy, de twee meest gebruikte Smartphones in de kantoor omgeving. Mobiele apparaten hebben vaak geen toegang tot het netwerk van het bedrijf, vanwege veiligheidsredenen. Toch willen medewerkers en bezoekers steeds vaker vanaf hun mobile devices kunnen printen of scannen. En dan biedt bluetooth een oplossing om mobiele apparaten te kunnen verbinden met printers en of multifunctionals. Wat zijn de valkuilen en tips? En, zijn er ook andere oplossingen?

Waar dien je op te letten bij de keuze van een Printer Bluetooth?

Eigenlijk is het heel simpel. Je kijkt in de specificaties of Bluetooth connecties worden ondersteund. Vaak wordt het aangegeven met het vermelden van het bekende Bluetooth logo. Kan je het niet vinden dan vraag je het aan de aanbieder of je zoekt nog even verder op de website bijvoorbeeld van de betreffende Printer Fabrikant. Een belangrijke afweging is het doel van de Printer of Multifunctional die je wil gaan aanschaffen of huren. Is het een printer voor thuis? Is het een printer of mfp voor kleine werkgroepen? Of is het een multifunctional die op een centrale plek een hele afdeling gaat faciliteren? Een andere belangrijke vraag is wie de gebruikers zijn. Zijn het alleen medewerkers die via het IT beveiligingsprotocol met het netwerk verbonden zijn? Of wil je ook bezoekers, klanten en leveranciers de service verlenen om mobiel te kunnen werken in jouw netwerkomgeving? Als het laatste het geval is dan dien je naast de bluetooth faciliteiten ook goed te kijken naar de mogelijkheden van beveiliging. Het laatste dat je wil is dat er een hacker via je printer of mfp het netwerk betreedt. En je zal niet het eerste slachtoffer zijn.

Hoe veilig is printen via een Printer Bluetooth?

In de basis is Bluetooth voor korte afstanden tussen twee of meerdere devices. Tot ongeveer 10 meter. Een kwaadwillende en of hacker kan alleen schade aanrichten als hij in de buurt is van het apparaat dat is uitgerust met bluetooth. Je kan niet zomaar een bluetooth verbinding activeren. Tenzij je uiteraard het beheer hebt over de twee of meer apparaten die met elkaar verbonden dienen te worden. De gegevens uitwisseling is versleuteld en daardoor extra veilig. Belangrijke tips om de veiligheid te waarborgen, zijn; 

1) Zet bluetooth alleen aan op de (mobiele) apparaten als je het actief gebruikt. 

2) Klik niet zomaar op sleutels en codes die in je beeldscherm verschijnen 

3) Update de firmware van bluetooth ondersteunende (mobiele) apparaten regelmatig.

In de basis is printen via een printer bluetooth veilig. Wil je meer veiligheid inregelen of wil je het eenvoudiger kunnen beheren dan is er ook specifieke software beschikbaar om te printen vanuit Smartphones en Tablets.

Mobile print en Apps als aansturing voor draadloos printen

Bedrijven met twee of meer printers en of multifunctionals kiezen vaak voor follow-me software om een extra beveiliging te faciliteren. Maar ook om externe gebruikers toegang te kunnen geven tot het draadloos printen en scannen van documenten. Het beheren van printers en hun beveiliging en het overzichtelijk verkrijgen van rapportages is een bijkomende plus van deze software. De meeste software aanbieders zoals; Equitrac, Papercut en Ysoft, bieden standaard of als optie modules aan die speciaal voor mobiele werkers zijn ontworpen. Deze software oplossingen worden vaak geadviseerd vanuit een totale managed print services (MPS) dienstverlening. Via MPS dienstverlening is de software ook te beheren en biedt het extra faciliteiten voor beveiliging, rapportages en analyses. Toekomstige beslissingen en wijzigingen binnen een huidige MPS overeenkomst worden zo met data en feiten onderbouwd. Ook Printerfabrikanten zoals Xerox, HP, Ricoh en Canon bieden apps aan voor draadloos printen en scannen vanuit mobile devices en integreren dat vaak met de door hen zelf of voor hen ontwikkelde follow-me software. Er zijn dus naast printer bluetooth ook andere oplossingen mogelijk voor draadloos printen.

Ook bij dit onderwerp leiden vele wegen naar Rome. Een eenduidig advies is daarom niet eenvoudig. Ons advies luidt; stel de vraag aan je printer leverancier en leg goed uit wat jouw wensen en eisen zijn. Je kan ons bereiken via 085-0645459 of doe onze Printerscan voor een gratis advies Printer bluetooth kiezen. https://www.printerscan.nl

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->