blog


Printen op Canvas

Printen op Canvas

Doordat we de hele dag op zak lopen met een digitale camera, worden er meer unieke momenten vastgelegd en opgeslagen. Van je partner, de kinderen, de huisdieren, feesten en partijen, landschappen, bijzondere gebouwen, dagjes uit, vakanties, sport evenementen, festivals en je kunt deze opsomming nog wel verder aanvullen. En anders kijk je even in je digitale album op je Iphone, Samsung of Huawei. Vroeger werd er een fotoalbum uit de kast gehaald als de bijzondere momenten werden gedeeld. En lieten we foto’s bij de fotograaf afdrukken. En was het speciaal en kostbaar om een foto te laten vergroten. Voor aan de muur of in een lijst met een uitklapbare steun zodat die op een tafeltje kon staan. Er was in ieder geval een lange levertijd. En vandaag? Nu gaan we naar een webshop, uploaden we de te printen foto vanaf onze smartphone, kiezen het formaat, het materiaal waarop geprint kan worden en rekenen we direct af. En binnen enkele dagen ontvangen we een fotografisch “schilderij” die via Printen op Canvas is vervaardigd.

Hoe werkt Printen op Canvas?

Canvas is een substraat, een afdrukmateriaal, waarop geprint kan worden. De canvas versie voor groot formaat printers is speciaal ontworpen zodat inkt eenvoudig kan hechten. Het printen op canvas geeft een foto een schilderij look. En zo creëer je een uniek en bijzonder exemplaar “schilderij”. Ook wel genoemd, “painting on demand”. Canvas is leverbaar op de rol en biedt zo de mogelijkheid om veel verschillende formaten te kunnen printen. De beperking van formaten wordt bepaald door het maximum print formaat van de groot formaat plotter. Plotters waarmee je kan printen op canvas beginnen al bij het DIN A2 formaat (17 inch plotter formaat) en lopen op tot wel 60 inch. (De liefhebbers van technische specificaties kunnen via deze link de wetenschap achter de DIN formaten bestuderen https://nl.wikipedia.org/wiki/Papierformaat#De_A-standaard) Hoe werkt Printen op Canvas? Je plaatst een rol met canvas substraat in de plotter en je verzendt het digitale bestand naar de printer. Het formaat van de print, de kwaliteit en de snelheid van de plotter bepalen hoe snel je print is afgedrukt. De kwaliteit?

Wat bepaalt de kwaliteit bij Printen op Canvas?

Alles begint met een kwalitatief origineel. Hoe beter de digitale foto is, des te mooier wordt de print. Althans, eigenlijk gaat het er om dat het origineel en de printer maximaal op elkaar zijn afgestemd. De zwakste schakel bepaalt vaak de standaard en hier is dat niet anders. Heb je een standaard vier kleuren plotter dan heb je een ander kleurbereik dan met een 12 kleurenplotter. Normaal gesproken is het ook nog van belang of je de print binnen of buiten gaat gebruiken. Maar bij Printen op Canvas speelt dat vaak geen rol. 12 kleuren plotters zijn uitermate geschikt voor het printen van high end fotografie en hoogwaardige kunst. Bij het printen van foto’s en kunst is het belangrijk om van het gehele traject, van fotografie tot print en nabewerking, kennis te hebben. Zo weet je in elke fase hoe je naar het beste eindresultaat voor Printen op Canvas kan toewerken.

Welke Plotter is de beste keuze voor Printen op Canvas?

Uiteindelijk bepaalt het doel van de print of het lonend is om in het optimaliseren van Printen op Canvas veel tijd te investeren. En of een investering in een meer dan 4 kleuren plotter een rendabele investering is. Ben je een full service print bedrijf en heb je Printen op Canvas in je assortiment dan wil je misschien zo breed mogelijk de wensen en eisen van jouw klanten kunnen invullen.  Maar kijk je ook naar productiesnelheid, aantal rollen in de plotter en het afdrukformaat. Ben je een fotograaf en vervaardig je high end foto’s voor hobby, projecten, tentoonstellingen of als verkoopbaar eindproduct dan speelt de afdruk kwaliteit en het kleurbereik een belangrijke rol. Iedere situatie vraagt om een gedegen en op maat advies. Wijverhurenprinters bieden, voor het Printen op Canvas, plotters aan van de merken Canon, HP en Epson. De drie marktleiders van het grootformaat printen. Met ieder zo zijn specifieke eigen merk beleving. Wil je meer informatie over welke plotters het beste geschikt zijn binnen jouw budget voor het Printen op Canvas? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 085-0645459 of kijk op onze website https://wijverhurenprinters.nl/groot-formaat-printer/

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->