blog


Duurzaam printen, think before you print!

Duurzaam printen, ook wel eco printen genoemd, is steeds meer in opkomst. Gemiddeld worden op een werkplek in Nederland per jaar 2.400 A4-tjes geprint, zo blijkt uit onderzoek van Binnenlandsbestuur.nl. Het gros hiervan belandt na één keer ´gebruiken´ in de papierbak. Houd jij ook graag een beetje rekening met het milieu? Volg onze spoedcursus duurzaam printen.

Duurzaam

Duurzaam is tegenwoordig het toverwoord. Duurzame koffie, duurzaam bouwen, duurzaam ondernemen. Waar staat het nou écht voor? Wanneer ben je duurzaam bezig? Een duurzaam product is een product dat geproduceerd is op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. Daarnaast zijn duurzame producten geen wegwerpartikelen, maar producten met een lang leven. Duurzaam is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Duurzaam printen

Ook printen kan een stuk milieuvriendelijker dan je denkt. Zo zijn er leveranciers die je cartridges hervullen, in plaats van dat je elke keer een nieuwe moet aanschaffen. En er bestaan ook zogenaamde eco printers. Dit zijn modellen zonder cartridges. Hoe dat werkt? In de printer zitten vier vakken, die je met inkt vult. Deze inkt gaat opvallend veel langer mee dan de inkt die we uit cartridges kennen. Ter vergelijking: met een cartridge-printer heb je genoeg inkt om 200 pagina’s te printen. Een volle EcoTank print zo’n 6500 pagina’s.

Printer huren

Maar het kan nóg duurzamer! Door geen printer aan te schaffen, maar er één te huren. Op Wijverhurenprinters.nl huur je een printer inclusief levering, installatie, verbruiksmaterialen en service voor een vast, laag bedrag per maand. De modellen variëren van desktop printers en productieprinters tot multifunctionele printers en speciale modellen om op groot formaat te printen. Alle inkten, toners en afdrukmaterialen worden gratis meegeleverd, je betaalt alleen voor de afdrukken die je daadwerkelijk hebt gemaakt. Doe maar lekker duurzaam!

Meer informatie

Meer weten over onze printers en de mogelijkheid om te huren? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder!

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten