blog


Printer installeren

Mensen met twee linker handen of weinig affiniteit met techniek, en dan zeker degene met weinig geduld, kennen het gevoel. Je pakt een nieuw apparaat uit de doos en wil het zo snel als mogelijk gaan gebruiken. Je sluit de stekker aan en verbindt het apparaat met de stroomvoorziening. De aan/uit knop wordt ingedrukt. Er gaan lampjes branden, er volgen piepende geluidjes en er verschijnt een tekst in de display. Op hoop van zegen! En dan gebeurt er niets. Want je dient nog allerlei zaken te gaan instellen. Of het apparaat moet gaan communiceren met een ander apparaat of met een keten van andere apparaten. En er moeten onderdelen en of verbruiksmaterialen geplaatst worden. En er zijn nog accessoires om te koppelen. En dan zijn we aanbeland bij de printer en of multifunctional. Hoe werkt het printer installeren? Is het plug and pray? Of hebben printer fabrikanten het inmiddels play gemaakt?

Wanneer zelf een printer installeren en wanneer uitbesteden?

Voor het gemak maken we van het printer installeren drie onderscheidende groepen;

  1. Een enkele A4 printer of mfp installeren op een PC, Laptop en of Apple.
  2. Een of meerdere printers en of multifunctionals installeren in een netwerkomgeving
  3. Installatie in een netwerkomgeving met software voor scanning en of follow-me

Voor groep 1 geldt dat je zelf het printer installeren kan volbrengen. Op het moment dat je de printer verbindt met je laptop, pc of Apple dan is het tegenwoordig “plug and play” en wordt je met behulp van een installatie wizard geholpen tot voltooien is volbracht. Als je met een laptop, pc of Apple een onderdeel vormt van een bedrijfsnetwerk dan heb je de hulp nodig van de ICT afdeling of ICT leverancier. Installatie en aansluiting van nieuwe hardware alsmede toetreding op het bedrijfsnetwerk is vaak aan strenge veiligheidsregels gebonden. Ben je een ZZP’er of is het een privé installatie dan bepaal je uiteraard zelf de regels.

Groep 2 printer installeren is voor meer gevorderden. Ten eerste dien je toegang tot het netwerk te hebben. En is ervaring met en kennis van de bestaande ICT processen handig. In het geval van een of meerdere multifunctionals is er ook verbinding met de email server noodzakelijk. Zelfs voor ICT medewerkers die slechts eens in de vijf jaar met het printer installeren bijltje hakken is het geheel zelfstandig installeren een lastig en tijdrovend karwijtje. De vraag is hier al terecht om uitbesteden serieus te overwegen. De printer leverancier klaart vele installatie klusjes op dag basis en kent alle ins en outs. Meekijken en de printer installatiemedewerker ondersteunen is wel aan te raden.

Groep 3 printer installeren is voor printer leverancier professionals met de juiste certificering. Denk niet dat je dit even zelf kan. Want verkeerde instellingen of installatie kan grote gevolgen met zich mee brengen.

Welke werkzaamheden voert een professional dan uit?

Welke printer installeren werkzaamheden worden er verricht bij installatie en aansluiting op het netwerk door een professional?

Om duidelijk te maken waarom je bij groep 2 en groep 3 printer installeren situaties beter kan beslissen om het uit te besteden hebben wij de werkzaamheden voor je gerubriceerd.

https://wijverhurenprinters.nl/klantenservice

Klik op deze link en kies dan de onderstaande een na laatste vraag om de werkzaamheden in beeld te krijgen.

Welke werkzaamheden worden er verricht bij installatie en aansluiting op het netwerk?

Zijn er kosten verbonden aan Printer installeren?

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het werk van een printer installeren. Hoeveel? Dat hangt uiteraard af van de hoeveelheid werkzaamheden, het aantal printers en of multifunctionals, wel of geen additionele software, of medewerkers een training dienen te ontvangen en de voorbereidingen die al hebben plaatsgevonden. Overleg met je printer leverancier van te voren goed hoe je samen tot het beste en meest voordelige resultaat kan komen. In sommige gevallen, bij grote en multi vestiging installaties, is een project prijs aan te bevelen en bespreekbaar. Beschrijf ook goed je wensen en eisen en jouw ICT infrastructuur. Vraag welke voorbereidingen jij kan treffen en wat de installatie deskundige nodig heeft om de oplevering professioneel te voltooien. Zo krijg je geen verrassingen achteraf en kan ook de printer leverancier zich maximaal voorbereiden en de juiste specialist toewijzen aan jouw printer installeren opdracht. Schoenmaker blijf bij je leest is het credo. Of jij een schoenmaker bent? Die vraag kan je het beste zelf beantwoorden.

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->