blog


Poster Printen van Foto

De Instagram hype wordt aangestuwd door de zucht naar het delen van foto’s. Smartphones worden tegenwoordig meer gebruikt voor het maken van foto’s en video’s dan om mee te bellen. Influencers pluggen de Mobiele telefoon in een selfiestick en zijn gewapend met extra batterij de hele dag footage aan het schieten voor hun posts en vlogs. Foodies creëren er op los als ze aan het koken zijn, mode en cosmetica wordt gedeeld met link naar een webshop en advertenties komen in je tijdlijn om je te verleiden tot aankoop over te gaan. En daarom investeren adverteerders maar wat graag hun marketing euro’s op het foto en video platform Instagram. Mooie foto’s vragen ook om tentoonstelling. Geprint, in een lijst op een daarvoor geschikte muur wordt een foto al snel een kunstwerk. Een uniek kunstwerk! Fotografie is een populaire hobby. Nu geld niet kan worden besteed aan vakanties investeren mensen in apparatuur voor in en om het huis. Daardoor is de omzet van professionele digitale camera’s toegenomen. En ook de vraag naar het printen van foto’s op posterformaat zien wij groeien. Kan je ook zelf een Poster printen van Foto? En wat kost een poster printer?

Wat zijn geschikte Printers voor Poster printen van Foto?

Standaard Printers zijn vaak beperkt tot A4 formaat. Kantoor multifunctionals gaan een stapje verder en kunnen ook afdrukken op A3 papier. Beide formaten zijn leuke foto vergrotingen, maar het zijn geen Poster formaten. Een poster formaat begint bij A2. A2 formaat is 420 mm breed en 594 mm lang. (klik hier voor de afmetingen van alle papier formaten; https://www.papierformaat.nl).

Om A2 formaat of groter te kunnen printen betekent dat je terecht komt in de printer specialisatie van groot formaat printen. De zogenaamde plotters. Dit zijn printers die gebruikt worden voor het printen van; Posters, Bouwtekeningen, Abri’s, Doeken, houten en of aluminium panelen en bijvoorbeeld canvas doek. De specialisatie zit m niet alleen in het type printer maar ook in een bredere keuze aan afdrukmateriaal. Het merendeel van deze printers gebruiken inkt om het beeld te creëren. Je hebt allround plotters die geschikt zijn voor vele toepassingen maar je hebt ook specialistische plotters. Plotters die vooral geschikt zijn voor het printen van foto’s.

Welk merk is het meest geschikt voor Poster printen van Foto?

Met alle merken kan je uiteraard foto’s afdrukken. Maar wij vinden Epson de foto specialist in de markt van grootformaat printen. De printers, de claria photo HD inkten, Kleur profielen en matte en glossy afdrukmaterialen zijn afgestemd op de professionele en hobby fotograaf. Hierdoor bereik je kwalitatief het beste resultaat voor jouw fotografische kunstwerk. En over kunst gesproken! Ook de kunst wereld loopt weg met het merk Epson. Epson is echt de specialist als het gaat om high end Poster printen van foto. En een instapmodel A2 printer is voordeliger dan een weekje vakantie met het vliegtuig. Voor de gevorderde amateur of professionele fotograaf is het zelf ontwikkelen en afdrukken de kers op de taart. Om je fotografische kunstwerken cadeau te geven, zelf op te hangen en of te verkopen aan geïnteresseerde klanten.

Klik hier voor onze selectie instapmodellen Poster printen van foto en verwen je zelf onder de kerstboom; https://wijverhurenprinters.nl/groot-formaat-printer/?features_hash=5-63_9-67

Heb je nog vragen of wil je een advies, neem dan gerust contact met ons op via 085-0645459.

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->