blog


Printen naar PDF

Je kunt een document printen naar een printer, maar het is ook mogelijk om te printen naar PDF. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld als je in de eerste instantie misschien denkt. Hieronder leggen we uit wat printen naar PDF precies inhoudt en hoe het werkt.

Wat is printen naar PDF?

De optie ‘Printen naar PDF’ (in bepaalde programma’s ook wel ‘Naar PDF afdrukken’ genoemd) maakt het mogelijk om een elektronische kopie van een bestand te maken. Die kun je vervolgens op elke gewenste locatie opslaan, bijvoorbeeld op je computer of in de Cloud. Het is ook mogelijk om het PDF-bestand direct via e-mail te verzenden. Omdat steeds meer bedrijven streven naar een ‘papierloos kantoor’ of in elk geval de hoeveelheid printwerk tot een minimum trachten te beperken, is printen naar PDF een optie die steeds vaker wordt gebruikt. Goed om te weten is dat alle lagen waaruit het originele bestand bestaat, bij printen naar PDF worden verenigd tot één laag. Dat betekent in principe dat de PDF die je creëert niet bewerkt kan worden. Mocht dat wel nodig zijn, dan kun je natuurlijk wel het originele bestand openen in de applicatie waarin het is opgemaakt, de wijzigingen aanbrengen en vervolgens een nieuw PDF-bestand maken.

 

Hoe kan ik een document printen naar PDF?

Een document printen naar PDF doe je als volgt:

  • Open het bestand in een applicatie die een afdrukfunctie heeft. In de meeste gevallen is dat de applicatie waarin het betreffende bestand is opgemaakt, zoals Microsoft Word, Microsoft Excel, Adobe Acrobat of Adobe InDesign.
  • Ga in het taakbalk menu aan de bovenzijde van je scherm naar Bestand en kies voor Afdrukken.
  • Het dialoogvenster Afdrukken wordt geopend. Uit de lijst met beschikbare printers selecteer je Adobe PDF.
  • Klik op Afdrukken en vervolgens op OK. Afhankelijk van de applicatie waarin je werkt krijg je de optie om een nieuwe bestandsnaam voor je PDF-bestand in te vullen.

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->