blog


Printen met je mobiele telefoon via Wifi

Printen met IOS Apple:

Wil je vanaf IOS/Apple afdrukken dan kan dat met Airprint,  het geeft iPhones en iPads de mogelijkheid te geven documenten en afbeeldingen via met AirPrint-compatible printers over Wi-Fi te printen. AirPrint vindt bruikbare printers via het eigen propriëtaire Bonjour-protocol, converteert de inhoud naar PDF en maakt vervolgens een printtaak aan. Het is een slimme manier om te printen zonder daarvoor in iOS printerstuurprogramma's te hoeven installeren.

 

Printen met Android:

Er zijn voor Android 3 manieren om te printen:

1. Printen met de standaard afdrukservice:

je hebt geen app nodig en je hoeft niets in te stellen. Deze service kan met de meeste printers overweg en is te gebruiken op apparaten met Android 8.0 en hoger. Als je printer geschikt is voor de standaardafdrukservice, dan verschijnt deze direct in de lijst met printers op je smartphone of tablet. Staat hij er niet tussen, zorg dan eerst dat je printer verbonden is met hetzelfde wifinetwerk als je smartphone of tablet of schakel de functie 'Wi-Fi Direct' in op je printer. Kijk in de gebruikershandleiding van de printer om te zien hoe je deze functie inschakelt.

2. Printen met een Print Service plug-in.

Je kan deze plug-in installeren van het merk van je  printer. Als je printer en smartphone of tablet verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk, verschijnt de printer in de lijst met beschikbare printers.Om de plug-in te installeren ga je naar 'Instellingen' en selecteer je 'Verbonden apparaten'. Als deze optie er niet tussen staat, kijk dan bij 'Systeem'. Daarna kies je voor 'Afdrukken' en dan 'Service toevoegen', behalve als je Android 9 hebt. Daar moet je eerst op 'Verbindingsvoorkeuren' tikken.

Je kunt ook een van onze rechtstreekse snelkoppelingen naar de Google Play Store gebruiken en de plug-in via deze weg installeren:

3. Printen via Google Cloudprinter

je drukt niet af via je eigen netwerk, maar via internet. Je kunt dan printopdrachten geven vanaf elke plek, dus ook als je niet in de buurt van je printer bent en niet op hetzelfde wifinetwerk zit. De meeste printers die nu te koop zijn, ondersteunen Google Cloudprinter en daar houden wij rekening mee in onze vergelijker. We geven per printer aan of deze geschikt is voor Google Cloudprinter.

 

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar contact@wijverhurenprinters.nl.  

 

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->