blog


Printen op Hout

Printen op Hout? Wie wil dat nu? En kan dat wel? Of wordt er bedoeld dat papier gemaakt wordt van hout? Ik denk dat veel mensen deze vragen als eerste op het netvlies krijgen bij de opmerking “Printen op Hout”. A3 en A4 kantoorprinters printen op losse vellen. Plotters en Grootformaat Printers worden met papier gevoed vanaf een rol. Is Hout dan op te rollen? Of werkt het anders? En welke toepassingen zijn er dan? Allemaal eerste logische vragen voor de leek. Maar de Grootformaat printer specialist weet als geen ander dat er in deze wereld zeer veel substraten beschikbaar zijn om op te printen. En er zijn binnen de wereld van Plotters veel verschillende afdruktechnieken om al deze substraten mogelijk te maken. Niet iedere plotter is daarom geschikt om te kunnen Printen op Hout. Begin je al een idee te krijgen? We gaan U in deze blog U informeren over het onderwerp Printen op Hout. Lees snel verder.

Welke toepassingen zijn er mogelijk met Printen op Hout?

In een recente blog hebben we geschreven over het printen van foto’s op poster formaat en canvas afdrukmateriaal (https://wijverkopenprinters.nl/blog/printen-op-canvas/). En dat er meerdere substraten, materiaalsoorten, beschikbaar zijn om een foto op te printen. Denk hierbij aan normaal papier, glossy papier en canvas materiaal zodat je foto een schilderij look krijgt. En ook bestaan er mogelijkheden om op perspex, aluminium of hout te printen. Dit lijken meer industriële toepassingen maar worden toch ook veel gebruikt door particulieren die hun foto op een zeer ludieke wijze willen vastleggen. Zij besteden dit printwerk vaak uit bij Grafische Specialisten die geïnvesteerd hebben in Grootformaat Plotters die onder andere ook kunnen Printen op Hout. Met Grootformaat Printen op Hout breng je dit natuur product echt tot leven. Met jouw gepersonaliseerde invulling kan je items Printen op Hout on demand. Aan welke items kan je dan denken? Denk aan wijnkisten, parketvloeren, deuren, tafelbladen en of houten fotolijsten. Je kan ook denken aan houten reclameborden. Veel wordt Printen op Hout gebruikt om interieurdecoratie en meubels te voorzien van een gepersonaliseerde look. Maar met welke printer kan je Printen op Hout?

Welke Printer kan Printen op Hout?

Een huis, tuin en keuken printer kan niet Printen op Hout. Je hebt een Grootformaat Plotter nodig in de categorie “industriële toepassingen”. Printen op Hout, Tegels en of Glas vraagt om een specifieke Plotter. Een zogenaamde UV Flatbed Printer. Omdat deze materialen niet te printen zijn vanaf de rol. En dus heb je een werkpaard nodig met een vlakke drukgang die op flexibele en harde ondergronden kan printen. Zodat je jouw beelden kan Printen op Hout. Deze toepassingen zijn wel wat specifieker. En daarom hebben Wijverhurenprinters en Wijverkopenprinters samenwerkingen afgesloten met merken als Epson, HP en Canon. Canon heeft bijvoorbeeld met de overname van het Nederlandse bedrijf Océ de fantastische technologie van de Arizona UV Flatbed printers verworven. Artizona is een serie Grootformaat UV Flatbed Plotters met maar liefst 15 verschillende modellen. Passend bij iedere denkbare behoefte, toepassing en productie capaciteit. Wil je vast een kijkje nemen bij de Arizona UV Flatbed Plotters? Klik dan hier https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/uv-flatbed/

Uiteraard baseren wij ons advies op jouw specifieke wensen en eisen. Want er zijn in Grootformaat Printer land meerdere wegen die naar “Printen op Hout” Rome leiden.

Voor een deskundig en onafhankelijk advies kan je ons bereiken via 085-0645459.

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->