blog


A0 printen: een afdruk op het grootste A-formaat

A0 printen, kwaliteit en megapixels

Wil je een foto op A0 formaat laten uitprinten, dan krijg je het beste resultaat als je een kwalitatieve camera gebruikt. De printshop moet deze foto namelijk uitvergroten en als de kwaliteit slecht is, dan wordt dit op een groot formaat juist extra benadrukt. Daarom heb je ook een minimaal aantal megapixels nodig, om te voorkomen dat de foto op A0 formaat zichtbare blokjes vertoont. De specialisten geven aan dat de kwaliteit van je A0 print het beste is als je een 24 megapixel apparaat gebruikt. Bij 20- of 16 megapixels zal je van een afstandje geen verschil zien, maar wel als de foto van dichtbij bekijkt. Minder dan 16 megapixels wordt eigenlijk altijd afgeraden.

De toepassingen voor een A0 formaat

A0 printen kan voor verscheidene situaties een uitkomst bieden. Eén hiervan, de familiefoto, hebben we al genoemd. Verder kun je denken aan posters, bouwtekeningen en reclamemateriaal voor beurzen en evenementen. Wat ook je reden, met een kwalitatieve foto maak je jouw grote A0 print een werkelijkheid.

Meer weten over A0 printen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, wil je meer informatie of kunnen we je ergens anders mee helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag alles over onze producten en leggen verschillende mogelijkheden aan je voor. Dit kan door te bellen naar 0570-832364 of door ons te mailen: [email protected].

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->