blog


Welke printer moet ik kopen / huren?

Tegenwoordig doen we steeds meer digitaal. Als ondernemer heb je echter nog steeds een goede printer nodig. Maar welke printer is het meest geschikt voor jouw bedrijf?

Standalone of alles-in-één printer?

Als je je printer niet nodig hebt om te scannen, te kopiëren of te faxen (of reeds andere apparaten hebt om die taken uit te voeren), dan kun je kiezen voor een standalone printer. Daarmee kun je dus echt alleen maar printen.

Wil je ook kunnen scannen, kopiëren en eventueel faxen, dan kun je je beter oriënteren op multifunctionele printers. Deze zijn wellicht iets duurder in aanschaf, maar je bent goedkoper uit dan wanneer je ook nog eens een losse scanner of een apart kopieerapparaat zou moeten kopen. Daarbij neemt een multifunctional minder ruimte in beslag dan drie of vier losse apparaten.

Inkjet- of laserprinter?

De tweede keuze die je moet maken is die tussen een inkjetprinter en een laserprinter. Deze keuze is afhankelijk van wat je het meest moet printen.

Inkjetprinters zijn zeer geschikt voor het afdrukken van kwalitatief hoogwaardige foto’s en grafische elementen. Maar ze zijn niet zo snel, en dus niet bedoeld voor hoge printvolumes.

Laserprinters zijn dat wel. Als je voornamelijk tekstdocumenten moet afdrukken, dan is een zwart-wit laserprinter de meest voor de hand liggende keuze. De aanschafprijzen van deze printers liggen vanzelfsprekend wel een stuk hoger dan die van een eenvoudige inkjetprinter.

Zwart-wit of ook kleur?

Met een inkjetprinter heb je sowieso een kleurenprinter, maar als je gaat voor een laserprinter moet je beslissen of je een zwart-wit printer of kleurenprinter nodig hebt. Tegenwoordig zijn laserprinters die kleur kunnen printen, eveneens op hoge snelheid, geen uitzondering meer. Toch verkopen zwart-wit printers nog steeds heel goed, en dat komt doordat ze aanzienlijk lagere verbruikerskosten hebben. Als je alleen eenvoudige tekstdocumenten hoeft af te drukken, dan is dat ideaal. Voor het afdrukken van afbeeldingen, logo’s of documenten met veel visuele elementen is een kleurenprinter echter wel een must.

 

Welke verbindingsmogelijkheden?

Als je alleen af en toe iets wilt printen, dan is het niet zo’n probleem om even naar de printer te lopen. Maar voor bedrijven die dagelijks printopdrachten verwerken, heb je meer printmogelijkheden nodig. Moderne printers bieden vrijwel allemaal de mogelijkheid om draadloos te printen via Wifi of bluetooth. De nieuwste modellen zijn zelfs voorzien van technologie om vanaf nagenoeg elke laptop, smartphone of tablet printopdrachten te versturen, ook als je onderweg bent. En dan heb je ook nog touch-to-print technologie, waarbij je niet eens verbinding met een netwerk nodig hebt.

Tot slot

Als je eenmaal een selectie hebt gemaakt van een aantal printers die in alle opzichten aan je wensen en behoeften voldoen, kun je gaan kijken naar de kosten. Staar je daarbij vooral niet blind op de aanschafprijs van de printer zelf, maar kijk naar de afdrukkosten per pagina. Je bent op de lange termijn namelijk meer kwijt aan papier, inkt, toner en onderhoud dan je misschien denkt. En je wilt als verantwoorde ondernemer natuurlijk wel van tevoren weten waar je aan toe bent!

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar contact@wijverhurenprinters.nl.  

 

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->