blog


Welke Grootformaat printer kopen?

De start van het nieuwe jaar is vaak een goed moment om even de investeringen en vervangingen tegen het licht te houden. Welke ICT hardware producten zijn aan vervanging toe? Zijn er lease, huur en of onderhoudscontracten die gaan aflopen? Zijn ze tijdig opgezegd? En welke nieuwe wensen en eisen zijn in de plannen voor het nieuwe jaar naar voren gekomen?

En dan kan je nog wel een tiental vragen en of hoofdbrekens verzinnen. En die vragen en of hoofdbrekens verschillen per soort printer. En met soort kan je denken aan kantoor of thuisprinter. Of een printer voor grafische doeleinden. Maar ook het afdrukformaat kan een belangrijke rol spelen. De wereld van A3 en A4 is namelijk een wezenlijk andere wereld dan die van A2, A1 en of A0. Denk maar aan het simpele verschil dat een A3 en A4 printer een los blad printer is en dat een grootformaat printer in meerderheid vanaf de rol print. Vandaag nemen we het onderwerp onder de loep welke grootformaat printer kopen.

Waarom wil je een grootformaat printer of plotter kopen?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je situatie. Is je bestaande grootformaat printer aan vervanging toe? Of heb je nieuwe wensen en eisen en voldoet je huidige plotter niet meer? Heb je er nu geen en besteed je al je grootformaat printer klussen uit aan een Grafisch bedrijf, maar wil je berekenen of het voordeliger is om het in huis te plotten? Of misschien ben jij wel een grafisch bedrijf en wil je meer capaciteit? En twijfel je tussen een snellere productie grootformaat printer of een tweede plotter zodat je twee opdrachten tegelijkertijd kan verwerken. Of een tweede grootformaat printer met andere mogelijkheden zodat je beter kan inspelen op de vragen van je klanten. Het kan ook zijn dat je een fotograaf bent. Amateur of Professioneel. En dat je jouw unieke creaties wil vereeuwigen op print. En je de voorkeur geeft aan een A2 los blad grootformaat printer. Of je werkt veel met technische tekeningen, zoals bouwondernemingen doen. En Architecten en of Ingenieur bureaus. 

Meer dan in de kantoor automatisering printer markt zien we in het grootformaat printer landschap een onderscheid in soorten plotters. En een grote variatie aan mogelijkheden. Denk maar eens aan de hoeveelheid inkt die kan variëren. En of die geschikt is voor binnen of buiten toepassingen. Of de papierformaten die van A2 los blad kunnen oplopen tot wel anderhalve meter breed. En ook bestaat de flatbed grootformaat printer voor het bedrukken van speciale substraten en oppervlakten. Het is dus belangrijk om jezelf af te vragen wat voor jou belangrijke criteria zijn bij de aanschaf of vervanging van een grootformaat printer.

Welke merken Grootformaat printer zijn er en wat onderscheid ze?

De drie algemene grootformaat printer marktleiders zijn HP, Canon en Epson. Ik schrijf bewust algemeen want er zijn industriesegmenten waar hele specifieke grootformaat printer fabrikanten een dominante positie innemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de confectie en stoffen industrie. 

Maar voor de meer algemene toepassingen zijn de genoemde drie fabrikanten de belangrijkste spelers als het gaat om 80% van de hardware aankopen. Alle drie de merken hebben een brede inzetbaarheid in de markt. Nuances bepalen de verschillen. Zo is Epson gespecialiseerd in het bedienen van de professionele fotografische markt. Canon heeft met de overname van de Nederlandse Printer Fabrikant Océ een dominante positie verworven in de tekenkamer en in de wereld van de flatbed grootformaat printer. En HP is net als in de kantoormarkt de sterke allrounder met een groot en breed assortiment. En Epson, Canon en HP hebben voor 80% een overlappend assortiment. En zijn daarom in veel gevallen perfect om alle drie te vergelijken. Als je weet wat jouw aanschafcriteria zijn dan kan je bepalen welk merk het beste past bij jouw grootformaat printer situatie. Wellicht alle drie, of twee of zelfs maar een. 

Wat is meer voordelig? Een grootformaat printer kopen of huren?

Jouw financiële situatie en of budget bepaalt het antwoord op deze vraag. Huren, of ook wel leasen genoemd, is een populaire en full service oplossing voor die bedrijven die de eigen vermogen capaciteit intact willen laten. En deze mogelijk willen aanwenden om te investeren in de corebusiness of voorraad. Maar bij een grootformaat printer met bijvoorbeeld een aanschafprijs tot 5.000 euro is de kans weer groter dat men beslist om te kopen. Uiteraard betaal je bij huren of leasen rente en kosten voor de financiële en administratieve dienstverlening. En op de bank ontvang je momenteel geen rente of wellicht moet je al negatieve rente betalen voor je saldo. Veel hangt ook af van hoe jouw bedrijf zich door de crisis manoeuvreert. Gaat het crescendo dan kies je wellicht om een grootformaat printer te kopen. Wil je graag een financiële buffer aanhouden omdat de tijden nog wat onzeker zijn dan is het beter passend bij jouw situatie om de plotter te huren of leasen. 

Wijverhurenprinters  en Wijverkopenprinters bieden beide mogelijkheden. Je kan bij ons de grootformaat printer kopen maar ook huren. En wel van de drie merken Canon, HP en Epson. Je kan ze zelfs met elkaar vergelijken op onze website en zo vast een indruk krijgen welke grootformaat printer het beste past bij jouw situatie. Maar graag helpen we jou bij het maken van de beste keuze. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen. 

Maar neem eerste even een kijkje in de wondere wereld van de grootformaat printer.

Klik hier ons huur aanbod: https://wijverhurenprinters.nl/groot-formaat-printer/

Klik hier ons koop aanbod: https://wijverkopenprinters.nl/groot-formaat-printer/

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->