blog


Wat kost een printje?

Zelf de printkosten per afdruk berekenen

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je zelf de printkosten per afdruk kunt berekenen:

  • Stap 1: Inventariseer je afdrukvolumes

Er zijn verschillende methodes om de afdrukvolumes van je organisatie te berekenen. Vrijwel elke fabrikant beschikt over speciale software om printerparken in kaart te brengen. Als jouw organisatie printers van verschillende merken heeft, dan kun je gebruik maken van een softwareprogramma zoals Printfleet. Zorg dat je bij het inventariseren van afdrukvolumes onderscheid maakt tussen zwart-wit en kleurafdrukken.

  • Stap 2: Bereken de verbruiksmaterialen

Wanneer we spreken over de verbruiksmaterialen van een printer (ook wel printer consumables genoemd), dan hebben we het over de materialen die je van tijd tot tijd zult moeten inkopen om de printer te kunnen blijven gebruiken. Hieronder vallen inkt, toners en papier.

  • Stap 3: Bereken de printkosten per afdruk

Nu je weet wat je afdrukvolumes zijn en hoeveel je kwijt bent aan verbruiksmaterialen, kun je aan de hand van de onderstaande formule zelf de printkosten per afdruk berekenen:

Kosten per afdruk = (verbruiksmaterialen + afschrijving) / aantal afdrukken

Zekerheid over de printkosten per afdruk

Heb je een nieuwe printer nodig en wil je daarbij zekerheid met betrekking tot de printkosten per afdruk? Als je kiest voor een printer huren via WijVerhurenPrinters.nl, dan kun je bij alle printers in ons assortiment direct de printkosten per afdruk bekijken en vergelijken. Zo kun je heel eenvoudig de meest voordelige printer uitzoeken!

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar contact@wijverhurenprinters.nl.