blog


Printer Laserjet

Laserjet is een bekende printer familie naam van het befaamde Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Hewlett Packard. Ook wel vandaag de dag bekend als HP. De Printer Laserjet was de eerste bureau printer in de wereld. Met een wereldwijd marktaandeel van boven de 50% in desktop printing is de kans zeer klein dat U nog nooit een print heeft gemaakt op een Printer Laserjet. Wanneer is het allemaal begonnen?

De historie van het bedrijf HP, de uitvinder van de Printer Laserjet

Veel grote Amerikaanse technologie bedrijven uit de hoek van de ICT hardware en software hebben een imposante geschiedenis achter de rug. En kennen gek genoeg vaak een heel kneuterig begin. Zoals veel MKB bedrijven nu nog steeds kennen.

Het bedrijf HP is gestart in een garage ter grootte van het kunnen stallen van een enkele auto. De oprichters, Bill Hewlett and David Packard, startten het bedrijf in 1939 in Palo Alto in de staat Californië. De garage waar het allemaal begon is vandaag de dag een museum en een geboorteplaats van de geschiedenis van het roemruchte Silicon Valley. In 1938 haalden de heren Hewlett en Packard een groot contract binnen bij Walt Disney. Als toeleverancier van de animatiefilm Fantasia. In Januari van 1939 werd daarom het bedrijf Hewlett Packard opgericht. HP mocht de test en meet apparatuur leveren voor de productie van de animatiefilm Fantasia van Walt Disney. Het duurde nog decennia tot de Printer Laserjet werd gelanceerd. Uiteraard was de garage toen al ingeruild voor een ruimer en professioneler onderkomen.

HP en de Printer Laserjet

1984 was een roemrucht jaar voor de HP Printer Laserjet. In dat jaar werden zowel de HP Laserjet als de HP Thermojet geïntroduceerd. En zo waren de eerste desktop inkt en laser printers een feit. Aan de basis van de Printer Laserjet technologie stond de gepatenteerde Xerografische uitvinding van Xerox. Xerox en HP Printer Laserjet zijn twee befaamde merknamen voor de hele historie van de Printer Industrie. In de jaren negentig ontstond de multifunctional. Door toevoeging van een scanner aan de printer werd de mfp geboren. En was het mogelijk om met een device te kunnen kopiëren, scannen, printen en faxen.

Wat voor bedrijf was HP in de tachtiger Printer Laserjet jaren? In 1985 had HP wereldwijd 85.000 medewerkers en was het een multinational met een omzet van grof weg 6,5 Miljard dollar. De printer technologie van de Printer Laserjet werd geproduceerd door Canon. Vandaag de dag worden nog steeds laserprinters geproduceerd door Canon. Echter door de overname van Samsung is de kans groot dat HP de volledige productie van printers en multifunctionals op termijn in eigen handen gaat krijgen.

Een ander historisch HP feit uit de tachtiger jaren is de registratie van het internet domein www.hp.com Op 3 Maart 1986 was de HP domeinnaam de negende domeinnaam die werd geregistreerd. Wilt U de gehele HP en Printer Laserjet historie teruglezen? Klik dan op de link naar wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Hewlett-Packard of klik op de link naar de HP historie tijdlijn https://www8.hp.com/us/en/hp-information/about-hp/history/hp-timeline/timeline.html

De HP Printer Laserjet vandaag!

 

Nog steeds is de Printer Laserjet van HP de meest populaire en verkochte A4 laserprinter. En de naam Laserjet is nog steeds een gebruikte familienaam in het printer assortiment van HP. De Printer Laserjet van vandaag is niet meer te vergelijken met de eerste telg uit 1984. Alles is beter, sneller en mooier. En niet te vergeten, naast zwart/wit ook in kleur. Daarom is HP een meer dan belangrijke partner van Wijverhurenprinters en zijn wij trots dat de Printer Laserjet serie een belangrijke plaats inneemt in ons assortiment. Wilt U kennismaken met de Printer Laserjets van vandaag? Klik dan hier; https://wijverhurenprinters.nl/producten/?features_hash=7-19

Of doe onze Printerscan; https://www.printerscan.nl

 

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->