blog


Printen met Chromebook

Veel mensen gebruiken hun laptop vooral om mee te internetten. Daarom heeft Google een laptop op de markt gebracht die speciaal daarvoor is ontworpen; een laptop die geoptimaliseerd is voor surfen, social media, video en mail, zonder zware en onnodige softwareprogramma’s. Chromebooks draaien op Google’s eigen besturingssysteem, ChromeOS. Dit is geen conventioneel besturingssysteem zoals MacOS of Windows, maar eerder een soort uitgebreide browser. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt printen met Chromebook.

Printen met Chromebook via Google Cloud Print

Printen met Chromebook is het makkelijkst als je het kunt doen via Google Cloud Print. Dit is een relatief nieuwe technologie waarmee je vanuit vrijwel elke Cloud Print compatibele applicatie kunt printen, vanaf elk apparaat dat op het internet is aangesloten. Dit kan zonder dat er drivers geïnstalleerd hoeven te worden.

Opmerking: Het is ideaal als je printer al standaard voorzien is van Google Cloud Print, maar als dat niet het geval is kun je de app installeren of eventueel verbinding maken door je printer met een USB-kabel aan te sluiten op je Chromebook.

Stap 1: Maak verbinding met het internet

Zet de printer aan en verbind het apparaat met een netwerk. Schakel ook je Chromebook in en log in. Zorg ervoor dat je Chromebook met hetzelfde netwerk als de printer is verbonden.

Opmerking: Als je gebruik maakt van een USB-kabel hoef je geen draadloze netwerkverbinding te hebben.

Stap 2: Voeg de printer toe aan je Chromebook

Selecteer rechtsonder de tijd en klik daarna op Instellingen (het radar-icoontje). Ga vervolgens naar Geavanceerd > Printers > Printer toevoegen.Selecteer de printer uit de lijst en klik op Toevoegen.

Opmerking: Als je de printer niet ziet, moet je de printer eerst handmatig toevoegen.

Stap 3: Druk de gewenste pagina’s af

Open de pagina die je wil afdrukken en gebruik de toetsencombinatie CTRL + P.

Klik naast Bestemming op Wijzigen.

Selecteer je printer onder Recente bestemmingen of Afdrukbestemmingen en klik op Afdrukken.

Tot slot

Zoals je ziet is het heel eenvoudig om te printen met Chromebook, zeker als je printer standaard al voorzien is van Google Cloud Print technologie.

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar contact@wijverhurenprinters.nl.