blog


ISDN stopt – maar er zijn voldoende alternatieven!

Maak je voor je zakelijke werkzaamheden nog regelmatig gebruik van ISDN en/of fax? Dan is het goed om te weten dat ISDN stopt. Dat klopt: Per 1 september 2019 trekt KPN de stekker uit alle ISDN-lijnen en faxlijnen. Maar waarom? En wat zijn de alternatieven?

ISDN stopt, maar waarom?

ISDN (Integrated Services Digital Network) kwam op in de jaren negentig. Het was destijds een aantrekkelijk alternatief voor de analoge verbinding, die het mogelijk maakte om tegelijkertijd te kunnen bellen en internetten. Maar inmiddels maken steeds meer mensen gebruik van een ADSL-verbinding of kabelverbinding om te internetten. En omdat ook het onderhoud aan ISDN-lijnen te duur is geworden, heeft KPN besloten om te stoppen met ISDN.

En als je ISDN bij een andere provider afneemt? Dat maakt geen verschil. ISDN is vanaf 1 september 2019 bij geen enkele provider meer mogelijk.

Wat is het alternatief voor ISDN?

Goed, ISDN gaat er dus uit. Gelukkig is er zowel voor particuliere als voor zakelijke gebruikers een uitstekend alternatief: VoIP (Voice over IP, oftewel bellen via internet). Een groot aantal mensen maakt hier nu al gebruik van, en dat is ook niet zo verwonderlijk. VoIP biedt een nog betere kwaliteit dan ISDN en is doorgaans ook goedkoper. Daarnaast biedt VoIP meer flexibiliteit en mogelijkheden dan ISDN.

Maar wat als ik mijn faxnummer wil behouden?

Als je nog regelmatig gebruik maakt van je fax, dan moet je zeker even kennismaken met de Xerox Versalink C 405 met iXware Cloud Fax. Of het nu gaat om printen, scannen, kopiëren en faxen, de Versalink C 405 doet het allemaal moeiteloos. iXware Cloud Fax zorgt dat al je in- en uitgaande faxverkeer wordt gedigitaliseerd. Zo wordt het terugvinden van een fax net zo simpel als het terugvinden van een e-mail en kun je veel efficiënter werken. Daarbij heb je geen kosten aan installatie, training, hardware, onderhoud en IT-beheer. En voor de kosten die je wel maakt, ontvang je maandelijks een duidelijk overzicht. Met deze gebruiksvriendelijke multifunctional kun je dus gewoon je bestaande faxnummer behouden en bovendien aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

Je betaalt bij ons slechts € 49 per maand voor de Xerox Versalink C 405 met iXware Cloud Fax.

Vragen?

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Kunnen we je ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op met onze Wijverhurenprinters.nl helpdesk op 0570-832364 of stuur een mailtje naar contact@wijverhurenprinters.nl.  

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->