Grootformaat printen

blog


Grootformaat printen in zwart-wit en in kleur

Grootformaat prints: A2 t/m A0

Afdrukken in groot formaat zijn: A2, A1 of A0 documenten. Om je een beeld te geven: het bekende A4-tje gaat vier keer in een A2 en zestien keer in een A0. Groot drukwerk dus, onder andere geschikt voor bouwtekeningen, productiemateriaal, reclamebanners, posters, stoepborden, displays, abri’s, bewegwijzering en ander promotiemateriaal. De A1 grootformaat printer en de A0 grootformaat printer worden het meest verkocht. Niet alleen professionele drukkers werken met deze grootformaat printers, sommige ondernemers - in de bouw en productie bijvoorbeeld - gebruiken ook een eigen XXL printer.

De uitgebreide mogelijkheden van grootformaat printen

Waar de plotter vroeger nog beperkt was in zijn mogelijkheden en alleen zwart-wit prints kon ‘plotten’, heeft de tijd niet stilgestaan en zijn de mogelijkheden van grootformaat printen tegenwoordig eindeloos. Plotters zijn de voorloper van de moderne grootformaat printers. De eerste versie kon alleen zwart-wit afdrukken maken, omdat deze nog met plotarmen werkte die jouw ontwerp op papier tekenden. Wat volgde was de inkjettechniek. Dit maakte het mogelijk om groot formaat te printen in kleur. Grootformaat inkjetprinters beschikken vaak over de cyaan, magenta, geel, zwart en matzwarte kleuren. Perfect om de technische tekeningen te voorzien van mooie vlakvullingen en scherpe lijnen.

Technische of grafische grootformaat printer?

Tegenwoordig zijn er ook volume grootformaat printers verkrijgbaar, die gebruik maken van een combinatie van inkt en toner: de tonerpearl technologie. Voor oogverblindend resultaat! Waar je goed op moet letten is het verschil tussen een technische grootformaat printer en een grafische. De eerste focust vooral op snel en veel printen. Wie vaak groot afdrukt bespaart tijd en geld met een technische plotter. Een grafische grootformaat printer geeft het mooiste kleurresultaat. Dit komt door de aanwezigheid van meerdere kleuren cartridges. Technische plotters bieden op hun beurt weer meer geavanceerde mogelijkheden. Zo kunnen ze vaak verbinden met applicaties als Autocad en Revit, die worden gebruikt voor industriële ontwerpen.

 

Leestip: Goedkoop printen?

Een grootformaat printer huren

Gaat de aanschaf van een grootformaat printer boven je budget maar zal in eigen huis printen wel tijd- en kostenbesparend werken, dan kun je bij ons een grootformaat printer huren. Wij zijn businesspartner van Cerox, Canon, Ricoh en HP en leveren de nieuwste apparatuur direct vanaf de fabrikant. Leveren kan al binnen drie tot vijf werkdagen. Je kunt ons altijd bereiken en mocht het nodig zijn, dan staan de monteurs van Cerox, Canon, Ricoh en HP garant voor goede service. Neem contact op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.