blog


Duurzamer printen met PageWide technologie van HP

Duurzamer printen begint met bewustwording

Het gros van de Nederlandse bedrijven heeft weinig inzicht in hun printergebruik, de kosten die daarmee gepaard gaan en de impact die de printers hebben op het milieu. Zonde, want juist op dit vlak valt enorm veel winst te behalen. Door inzicht te krijgen in het printergebruik op kantoor wordt vaak al snel duidelijk op welke manieren je hier kunt besparen. Dat begint met het opstellen van een printbeleid. Eenvoudige richtlijnen zoals standaard dubbelzijdig printen, standaard zwart-wit printen in plaats van kleur en uitsluitend gebruik maken van gerecycled papier zijn al een goed begin. Maar wil je echt resultaten boeken, dan heb je een printer nodig die ontworpen is om duurzamer te printen.

Over HP PageWide technologie

HP begon in 1992 met het Design for Environment (DfE) initiatief. Hierbij wordt gewerkt vanuit een ontwerpperspectief met drie hoofddoelstellingen: efficiënt omgaan met energie, innovatief omgaan met materiaal en ontwerpen met het oog op recyclemogelijkheden. Het DfE programma heeft geresulteerd in een innovatieve printertechnologie voor zakelijke gebruikers: HP PageWide.

HP PageWide printers beschikken over zeer indrukwekkende eigenschappen vergeleken met vergelijkbare laserprinters. Ze zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en milieu, om bedrijven te helpen hun milieudoelstellingen te halen. Zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties!

HP PageWide printers…

  • …produceren tot wel 94% minder afval.
  • …zijn niet uitgerust met een fuser. Hierdoor vereisen ze minder warmte en dus minder energie.
  • …bevatten 5% gerecycled plastic.
  • …zijn voorzien van een stationaire printbalk waarmee een volledige pagina in één doorgang geprint kan worden, wat resulteert in ongeëvenaarde printsnelheden.
  • …werken met originele HP cartridges, waarvan de CO2-voetafdruk 33% kleiner is dan cartridges zonder gerecycled plastic.
  • …verlagen je CO2-voetafdruk met 52% per printer.

Printen met HP PageWide technologie: de voordelen voor uw organisatie

Goed, PageWide technologie maakt een printer dus duurzamer. Maar jij bent en blijft ondernemer. Je bent dus niet overtuigd tot je precies weet welke concrete voordelen een HP PageWide printer jouw organisatie kan bieden. Daarom hebben we de belangrijkste voordelen van printen met HP PageWide technologie voor je op een rijtje gezet:

  • Met HP PageWide halveer je je printkosten ten opzichte van ‘gewone’ kleurenlaserprinters.
  • PageWide printers bieden printsnelheden tot 70 pagina’s per minuut in algemene kantoormodus. Je print tot twee keer zo snel als met andere kleurenlaserprinters.
  • Afdrukken zijn van een professionele kwaliteit en optimaal bestand tegen verkleuring, vegen en vocht.
  • Je zakelijke printers verbruiken aanzienlijk minder energie en helpen dus ook om te besparen op vaste lasten.
  • Je beschikt over de meest geavanceerde printmogelijkheden, inclusief mobiel printen.
  • Het behalen van de milieudoelstellingen van je organisatie wordt makkelijker.

 

Tot slot

Duurzamer ondernemen kan op veel manieren en hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Als een papierloos kantoor voor jouw organisatie simpelweg (nog) niet realistisch is en je bent toe aan een nieuwe zakelijke printer, dan is het zeker goed om te kijken naar modellen die gemaakt zijn om duurzamer te printen. Wat dat betreft staat HP met haar PageWide technologie bovenaan.

 

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->