blog


Draadloos printen met HP

Printen zonder kabels, vanaf elk device, waar je ook bent. Lekker efficiënt! Met HP kun je gemakkelijk draadloos printen vanaf je tablet of smartphone. Een manier van afdrukken die nog niet veelvuldig wordt gebruikt, maar wél heel handig is. We leggen uit hoe het werkt.

HP wireless direct en Wi-Fi Direct

Draadloos printen met HP werkt via HP wireless direct en via Wi-Fi Direct. Dit zijn functies die het voor Wi-Fi-apparaten mogelijk maken om te connecten met de printer. Het werkt simpel:

  • schakel HP wireless direct of Wi-Fi Direct in op het bedieningspaneel van de printer
  • start HP wireless direct of via Wi-Fi Direct
  • als het netwerk is beveiligd met een wachtwoord, dien je deze in te voeren
  • zoek naar nieuwe apparaten
  • installeer een print app (tablet en smartphone) of printsoftware (computer)
  • selecteer je printer en maak contact

De printer bevindt zich nu in jouw hotspot en staat rechtstreeks in contact met de andere apparaten die hieraan zijn toegevoegd. Om direct vanaf een smartphone of tablet printopdrachten te kunnen geven, heb je een print app nodig. Om vanaf een pc draadloos te kunnen printen, moet print software geïnstalleerd zijn.

Draadloos printen via een server

Het is ook mogelijk om draadloos te printen zonder HP wireless direct en Wi-Fi direct. Zo kun je een beschikbare printer delen in Windows. Een computer die is aangesloten op de printer dient dan als ‘bronbestand’. Je stelt via Windows in dat je de printer wilt delen en vervolgens kan iedereen via die weg printen. De ‘broncomputer’ moet wel aan staan op het moment dat geprint wordt. Vind je dit vervelend, dan heb je nog de mogelijkheid om een netwerkprinter te gebruiken. Deze beschikt over een ingebouwde printserver, waarmee verbinding gemaakt kan worden. Een compleet eigen printserver kan ook. Hier sluit je een printer op aan, die vervolgens via het lokale netwerk beschikbaar wordt voor iedereen binnen dit netwerk.

Wijverhurenprinters en HP

Wijverhurenprinters.nl biedt een breed assortiment met HP printers. Geschikt voor elk (thuis)kantoor en met diverse features voor draadloos printen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ervaringen van onze klanten

 

Onze klanten

-->